Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ ενόψει του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης

Βενιζέλος: «Το ζήτημα του χρέους πρέπει να λυθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο»

venizelos-zappeioA

Στις επαφές του ΠΑΣΟΚ με κόμματα και κινήσεις που έχουν παρουσιάσει ενδιαφέρον για να λάβουν μέρος στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της παράταξης αλλά και στην σύσκεψη της Κυριακής οπότε και ξεκινά η προετοιμασία για το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης αναφέρθηκε ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος σε σύσκεψη με τη συμμετοχή και των κυβερνητικών στελεχών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τα στελέχη του Κινήματος σχετικά με την επίσκεψή του στη ΔΕΘ και για την επικείμενη σύσκεψη της Κυριακής, με την οποία ξεκινά, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, η προετοιμασία για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα επαφές του ΠΑΣΟΚ με άλλα κόμματα και κινήσεις που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να πάρουν μέρος στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της παράταξης, σημειώνοντας ότι θα γίνει άνοιγμα προς όλους και επιθυμία του ίδιου αλλά και του Κινήματος είναι να υπάρξει ευελιξία. Δεν θα υπάρξει «καπέλωμα» από κανέναν, δήλωσε και συμπλήρωσε ότι θέλουμε ανοιχτές σχέσεις ειλικρίνειας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι η προσπάθεια ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς δεν συνεπάγεται οργανωτικού τύπου αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ, ή αλλαγές που σχετίζονται με τα σύμβολα και το όνομά του.

Αναφέρθηκε ακόμα στην πολιτική συγκυρία, υπογραμμίζοντας ότι η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ είναι να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα και η ομαλή πορεία εξόδου της Ελλάδας από την κρίση.

Όσον αφορά στη συνάντηση με την τρόικα, στο Παρίσι, τόνισε ότι έγινε ένα θετικό βήμα, συμπληρώνοντας, όμως, ότι η συνέχεια της διαπραγμάτευσης αναμένεται δύσκολη. Η προσπάθεια από ελληνικής πλευράς θα είναι να προχωρήσουμε προς την ανάπτυξη, με επίκεντρο την αύξηση της απασχόλησης.

Αναφορικά με το χρέος και την αλλαγή στάσης του ΔΝΤ, ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ανέφερε ότι η αλλαγή κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και επεσήμανε ότι το 88% του χρέους βρίσκεται σε κρατικά ευρωπαϊκά χέρια και, συνεπώς, το ζήτημα πρέπει να λυθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

By