Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σύσκεψη στο υπ. Εσωτερικών για τα μέτρα

Παράταση έως το Σεπτέμβριο για την κινητικότητα

MixelakisΟι δράσεις του υπουργείου Εσωτερικών, μετά τις αποφάσεις που λήφθηκαν κατά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, τέθηκαν επί τάπητος κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου συμμετείχαν ο υπουργός Γ. Μιχελάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Λ. Γρηγοράκος και οι γενικοί γραμματείς Γ. Ιωαννίδης και Α. Συρίγος.

Τη Δευτέρα, μετά το μεσημέρι, ο κ. Μιχελάκης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με την ΚΕΔΕ, την ΠΟΕ-ΟΤΑ και την ΠΟΠ-ΟΤΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότηας, η τρόικα συμφώνησε να δοθεί παράταση ώς τον Σεπτέμβριο για την εφαρμογή της κινητικότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων.

Ώς το τέλος Ιουλίου θα πρέπει να είναι έτοιμη η λίστα με τα πρώτα 5.000 ονόματα. Η λίστα θα περιλαμβάνει 2.500 σχολικούς φύλακες (ανήκουν στο υπουργείο Εσωτερικών), 2.000 εκπαιδευτικούς και 500 υπαλλήλους υπουργείων.

Ανάλογες λίστες θα πρέπει να ετοιμάζονται κάθε μήνα, ώς τα τέλη Σεπτεμβρίου. Από τα υπόλοιπα 7.000 άτομα, οι 3.500 θα είναι οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι 1.500 θα είναι εκπαιδευτικοί που δεν ασκούν τα καθήκοντα τους και 2.000 υπάλληλοι από τα υπουργεία και τους δήμους.

Μειώνεται ο χρόνος της διαθεσιμότητας

Ο χρόνος της διαθεσιμότητας μειώνεται σε 8 από 12 μήνες. Κατά την περίοδο της διαθεσιμότητας, οι υπάλληλοι θα παίρνουν το 75% του μισθού τους, θα αξιολογηθούν και ορισμένοι θα απολυθούν.

Εκφράζονται φόβοι ότι αυτοί που θα απολυθούν θα είναι περίπου το 20% έως 25% των υπαλλήλων που θα βρεθούν στο καθεστώς της κινητικότητας.

Κινητοποιήσεις από τη Δημοτική Αστυνομία

Σε 24ωρη απεργία προχωρά τη Δευτέρα η Δημοτική Αστυνομία στο Δήμο Αθηναίων, ενώ η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος της βάρδιας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By