Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Σ. Αραβία: Ξεπέρασαν τους 110 οι νεκροί από τον κορονοϊο MERS

Παραπάνω από 35 κρούσματα στη χώρα μέσα σε χρονικό διάστημα 3 ημερών

iwXz8gZVZZuY

Δύο ακόμη άνθρωποι πέθαναν στη Σαουδική Αραβία αφού είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό MERS, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 111. Τριάντα πέντε νέα κρούσματα το τελευταίο τριήμερο στη χώρα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Σ. Αραβίας ένας 25χρονος απεβίωσε στη Τζέντα και μια γυναίκα 69 ετών, ο οργανισμός της οποίας ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένος καθώς έπασχε από φυματίωση και αναιμία, απεβίωσε στη Μέκκα, στο δυτικό τμήμα της χώρας, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας και πρόσθεσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι έχουν προβληθεί από τον κορονοϊό MERS μετά την εμφάνισή του στο βασίλειο το 2012 ανέρχεται πλέον σε 396.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε στον ιστότοπό του ότι συνολικά 111 άνθρωποι οι οποίοι προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό αυτό έχουν υποκύψει, αναθεωρώντας προς τα πάνω τον απολογισμό των 109 νεκρών που είχε δώσει στη δημοσιότητα λίγες ώρες νωρίτερα.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν εμβόλια ή θεραπεία για τον MERS, ο οποίος είναι θανατηφόρος για πάνω από το 40% των ανθρώπων που προσβάλλει μέχρι σήμερα.

By