Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σ. Βούλτεψη: Εξαιρετικά σημαντικοί οι τομείς του χαρτοφυλακίου του Έλληνα επιτρόπου

Η Ελλάδα ανέλαβε τομείς κορυφαίας σημασίας σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον

voultepsi600_120214

Εξαιρετικά σημαντικούς χαρακτήρισε τους τομείς που περιλαμβάνει το νέο χαρτοφυλάκιο που ανατέθηκε στον Έλληνα επίτροπο, Δ. Αβραμόπουλο, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.

Η κ. Βούλτεψη σημείωσε ότι το χαρτοφυλάκιο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, δημιουργήθηκε από τον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, προκειμένου, όπως ο ίδιος ανέφερε στην ομιλία του, να δοθεί προτεραιότητα σε μία νέα πολιτική μετανάστευσης που «με αποφασιστικότητα θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παράτυπης μετανάστευσης, ενώ ταυτόχρονα θα επιτρέψει στην Ευρώπη να γίνει ελκυστικός προορισμός για άτομα αυξημένων προσόντων».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος πρόσθεσε πως αξίζει να σημειωθεί ότι οι τομείς που ανέλαβε η Ελλάδα είναι αυτοί της προστασίας και διαχείρισης των συνόρων, της πολιτικής ασύλου και της εσωτερικής ασφάλειας και αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος και των σύγχρονων υπερεθνικών απειλών. «Τομείς κορυφαίας σημασίας σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον που συνεχώς αλλάζει και με τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αισθάνονται όσο ποτέ την ανάγκη να νιώσουν ασφαλείς μέσα με μία ενωμένη Ευρώπη. Με σεβασμό στον άνθρωπο και τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες του» τόνισε.

By