Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σ. Βούλτεψη: Πάλι καλά που παίρνουμε χρήματα

Την ανάγκη να τηρηθούν από την κυβέρνηση όσα έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος

voultepsi-neadimokratia

Την ανάγκη να τηρηθούν από την κυβέρνηση όσα έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στον Mega.

«Για το χρέος θα γίνει συζήτηση. Τα θέματα αυτά τα προαπαιτούμενα ήταν του Μαΐου και αφορούν τις δόσεις του καλοκαιριού. Αν αρχίσουμε συζήτηση τώρα γι” αυτά, θα πάθουμε όπως όταν μας λέγαμε δεν ξέρουμε αν θα έχετε πρωτογενές πλεόνασμα και καθυστερήσαμε επτά μήνες τη δόση«, είπε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος. Για να συμπληρώσει πως η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση ανάκαμψης.

Σχολιάζοντας τις χθεσινές τοποθετήσεις κύκλων των Βρυξελλών τόνισε: «Υπενθυμίζουν τα προαπαιτούμενα. Θέλω να έρθει κάποιος από την έξαλλη αντιπολίτευση ή μη, ή την αξιωματική αντιπολίτευση και να μας πει από που θα έπαιρνε ο ίδιος δάνειο χωρίς κανέναν όρο. Δηλαδή χωρίς καμιά επιστολή εγγυητική, χωρίς να βάλουν προσημειώσεις, που είναι αυτό το δάνειο που θα το βρούνε, πάλι καλά με αυτούς τους όρους παίρνουμε τόσα πολλά χρήματα».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως ο 13ος μισθός στο δημόσιο θα επιστραφεί ως μπόνους παραγωγικότητας, το οποίο θα χορηγείται μετά από αξιολόγηση.

Τέλος, η κ. Βούλτεψη εξέφρασε την πρόθεση της να λειτουργήσει η κρατική τηλεόραση ενώ για το επεισόδιο που σημειώθηκε ανάμεσα στις δυνάμεις των ΜΑΤ και τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών είπε χαρακτηριστικά, «είχαμε 20.000 διαδηλώσεις. Ένα περιστατικό αρκεί για να χαλάσει την εικόνα».

By