Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σ. Βούλτεψη: Πρόθεση η σταδιακή αποκλιμάκωση της φορολογίας

Τα λάθη θα διορθωθούν ώστε να αποκατασταθεί η τάξη

βουλτεψη

Στο θέμα του ΕΝΦΙΑ «θα υπάρξουν οι αναγκαίες διορθώσεις και οι αναγκαίες βελτιώσεις ώστε να αποκατασταθεί η τάξη» τονίζει η υφυπουργός Τύπου και κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Το θέμα που δημιουργήθηκε πριν τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου σχετίζεται απόλυτα με ένα λάθος το οποίο έγινε και το οποίο θα διορθωθεί. Αυτό γίνεται αυτή την περίοδο. Για τον λόγο αυτό, η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αποφάσισαν να ανασταλεί η καταβολή της πρώτης δόσης για το τέλος Σεπτεμβρίου, αντί για το τέλος Αυγούστου. “Αρα υπάρχει ο χρόνος για να γίνουν όλα αυτά και τα οποία θα ολοκληρωθούν με τη διόρθωση του λάθους» σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Αναφορικά με τον αριθμό των δόσεων αποπληρωμής του ΕΝΦΙΑ, η κ. Βούλτεψη τονίζει ότι αυτό «θα το αποφασίσει η κυβέρνηση με βάση τις διορθώσεις και τις βελτιώσεις».

Ερωτηθείσα για τη γενικότερη ανάγκη φοροελαφρύνσεων, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνει ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης κατευθύνεται στη σταδιακή αποκλιμάκωση «του βάρους που έχει πέσει στους ώμους του λαού και που όλοι αναγνωρίζουμε».

“Οπως τόνισε χαρακτηριστικά «η πρόθεση της κυβέρνησης, όπως το έχει πει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό, είναι να ξεκινήσει μια σταδιακή αποκλιμάκωση της φορολογίας. Στην πορεία αυτή, στον οδικό χάρτη της εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια υπάρχουν διάφοροι σταθμοί. Ενας από τους σταθμούς αυτούς είναι η σταδιακή έναρξη των φοροελαφρύνσεων. Η χώρα βρέθηκε στην κατάσταση στην οποία βρέθηκε με πάρα πολλά ελλείμματα, με πάρα πολύ μεγάλο χρέος και λογικό ήταν να το αισθανθούμε αυτό όλοι μας στο πετσί μας.

Επειδή ακούω διάφορες ανεύθυνες φωνές, να καταργηθεί μία φορολογία, να μην πληρώνουμε κλπ, δεν μπορώ να καταλάβω που βρέθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ τόσοι πολλοί «Ωνάσηδες» που έχουν λεφτά και τα οποία θα μοιράσουν για να συνεχίσουμε να ζούμε όπως ζούσαμε το 2009. Δυστυχώς θέλω να πω ότι λεφτά δεν υπάρχουν, άρα αναγκαστικά έχουμε πάει σε τέτοιες λύσεις. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι αυτή η κατάσταση μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί. Είναι προφανές ότι καθώς η χώρα θα βγαίνει από το πρόβλημά της όλα αυτά θα εξομαλύνονται».

By