Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Σ. Θεοδωράκης: Η χώρα δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της το «βάρος» της μετανάστευσης

Επίσκεψη στην  Υπηρεσία Ασύλου πραγματοποίησε ο επικεφαλής του «Ποταμιού»

theodorakis600_20014

Την άποψη ότι ο μεγάλος αριθμός προσφύγων που καταφθάνουν στην Ελλάδα, κυρίως από περιοχές όπου υπάρχουν ένοπλες συγκρούσεις, είναι ένα «βάρος» το οποίο δεν μπορεί να «σηκώσει η χώρα» μόνη της, εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης , συνοδευόμενος από την Ζωή Αποστολοπούλου – δικηγόρο και στέλεχος του Ποταμιού – επισκέφθηκε την Υπηρεσία Ασύλου και συνομίλησε με τη διευθύντριας της υπηρεσίας Μαρία Σταυροπούλου και τον αντιστράτηγο και γενικό επιθεωρητή του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας των Συνόρων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Κατριαδάκη.

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωράκης θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν «και όχι μόνο οι Έλληνες», προσθέτοντας ότι «η χώρα μας να ενισχυθεί και με ανθρώπους και με λεφτά και με υλικοτεχνική υποδομή για να τα βγάλει πέρα με αυτό το κύμα προσφύγων και μεταναστών. Όταν λέμε δίκαιη Ευρώπη, αυτό εννοούμε..».

Η κ. Σταυροπούλου ενημέρωσε τον επικεφαλής του Ποταμιού ότι οι αιτήσεις ασύλου εξετάζονται κατά μέσο όρο σε 72 ημέρες, ενώ βασικό πρόβλημα της υπηρεσίας είναι η στελέχωσή της, καθότι αυτήν τη στιγμή χρειάζονται ακόμη τουλάχιστον 60 άτομα.

«Είκοσι εφτά χιλιάδες πρόσφυγες έχουν φθάσει στη χώρα μας από τη Συρία, χιλιάδες πρόσφυγες από τη Βόρεια Αφρική, από τη Μέση Ανατολή. Αναμένονται αιτήματα ασύλου και από τους Παλαιστίνιους, από τους Ουκρανούς που κι αυτοί έχουν εμφύλιο πόλεμο πια και θα ζητήσουν άσυλο στη χώρα μας», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης, επισημαίνοντας ότι αυτό «είναι ένα τεράστιο βάρος που δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της η Ελλάδα».

By