Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σ. Κεδίκογλου: «Θα διερευνηθούν τα κριτήρια του κοινωνικού μερίσματος»

«Θέλουμε να ενισχύσουμε όσο περισσότερο γίνεται όσο περισσότερους μπορούμε αλλά το ποσό είναι πεπερασμένο», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως τον επόμενο χρόνοτο κοινωνικό μέρισμα  θα είναι ακόμη μεγαλύτερο

Kedikoglou

Για «απόπειρα φτηνού συμψηφισμού» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Κομοτηνής με τη ΝΔ, Χασάν Χασάν, στα γραφεία του μειονοτικού κόμματος DEB.

Είπε μάλιστα πως είναι διαφορετική μια επίσκεψη σε γραφεία στην Ξάνθη με βραβεύσεις σε συνέδρια στην Τουρκία, αναφερόμενος στον Αχμέτ Κούρτ, του οποίου η υποψηφιότητα για τις περιφερειακές εκλογές αποσύρθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε πως είναι «απαράδεκτο» και «τεράστιο λάθος» να δίνονται εθνικά χαρακτηριστικά σε μια θρησκευτική μειονότητα, καθώς κάτι τέτοιο δείχνει επικίνδυνη άγνοια, μιλώντας νωρίτερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1.

Παραδέχθηκε πάντως, πως «αστοχίες σε επιλογές προσώπων μπορεί να υπάρξουν».

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε πως θα υπάρξει διεύρυνση των κριτηρίων για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος στους δικαιούχους. Όπως είπε, γίνεται επανεξέταση του ζητήματος σε μια προσπάθεια να διορθωθεί ότι περισσότερο γίνεται.

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα διανείμει όλο το ποσό που έχει υποσχεθεί, το οποίο όπως είπε ανέρχεται σε 450 εκατομμύρια ευρώ.

«Θέλουμε να ενισχύσουμε όσο περισσότερο γίνεται όσο περισσότερους μπορούμε αλλά το ποσό είναι πεπερασμένο», πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως τον επόμενο χρόνο θα είναι μεγαλύτερο.

Διαβάστε επίσης: Κοινωνικό μέρισμα-«Παράθυρο» για περισσότερους δικαιούχους από τον Γεωργιάδη

By