Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τέλη κυκλοφορίας στη… θάλασσα με στόχο την είσπραξη 20 εκατ. ευρώ ετησίως

Τροπολογία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας με στόχο την τόνωση των δημοσίων εσόδων

skafos

Τέλη κυκλοφορίας στη θάλασσα, κάτι ανάλογο με αυτά της ξηράς, βάζει τροπολογία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας με στόχο την τόνωση των δημοσίων εσόδων με τον αρμόδιο υπουργό Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να χαρακτηρίζει την ρύθμιση δίκαιη που καθιστά την χώρα ανταγωνιστική.

Από την τροπολογία εξαιρούνται  βάρκες και σκάφη έως 7 μέτρα μήκος, ενώ επιβαρύνονται με ετήσιο τέλος 200 ευρώ τα σκάφη από 7-10 μέτρα. Όσα είναι άνω των 12 μέτρων η επιβάρυνση θα είναι 100 ευρώ ανά μέτρο ετησίως, με τα έσοδα να ανέρχονται σε περίπου 20 εκατ. ευρώ ετησίως. Ο υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε και σε δύο κίνητρα προς τους ιδιοκτήτες σκαφών, με 50% μείωση για επαγγελματική χρήση και 30% μείωση την επόμενη χρόνια, εφόσον αποδείξουν ότι τα σκάφη παρέμειναν όλο το χρόνο στην Ελλάδα.

«Το μεγαλύτερο έσοδο, δεν είναι ούτε τα ναύλα, ούτε τα καύσιμα, αλλά οι επισκευές, οι τροφοδοσίες και τα έξοδα των επιβαινόντων», είπε ο Μ. Βαρβιτσιώτης, διευκρινίζοντας ότι ο φόρος θα μπορεί να πληρωθεί με δύο τρόπους, είτε ετήσια είτε μηνιαία, με προσαύξηση 20% ανά μέτρο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By