Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τέλος η κρατική χρηματοδότηση προς τη Χρυσή Αυγή

Κλείνει αύριο και επίσημα από τη Βουλή η στρόφιγγα της κρατικής χρηματοδότησης προς τη Χρυσή Αυγή

xrysh_augh600_161213i

Η επιτροπή δεοντολογίας που συνεδρίασε σήμερα παρουσία και του υπουργού Εσωτερικών, αποφάσισε με 8 ψήφους υπέρ έναντι 1 κατά, αυτή του χρυσαυγίτη Πολύβιου Ζησιμόπουλου να κλείσει τη ροή κρατικού χρήματος προς το νεοναζιστικό μόρφωμα, που βαρύνεται με σωρεία αδικημάτων.

«Για την κυβέρνηση είναι αδιανόητο το κράτος και οι φορολογούμενοι πολίτες να χρηματοδοτούν κόμματα τα οποία κατηγορούνται ότι αποτελούν εγκληματικές ή τρομοκρατικές οργανώσεις, που επιχειρούν να καλυφθούν κάτω από το μανδύα πολιτικού κόμματος», είπε ο Γ. Μιχελάκης, που ήταν παρών στην συνεδρίαση της επιτροπής δεοντολογίας, καθώς πριν από λίγο καιρό η Βουλή είχε ψηφίσει με ευρύτατη συναίνεση τη σχετική ρύθμιση που είχε ετοιμάσει του υπουργείο Εσωτερικών.
Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι η Χρυσή Αυγή θα στερηθεί το ποσό των 300.000 που είναι η τρίτη και τελευταία δόση της κρατικής χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με βουλευτές μέλη της επιτροπής, το κατηγορητήριο κατά της Χρυσής Αυγής, ήταν βαρύ, καθώς σε αυτό υπάρχουν απόπειρες ανθρωποκτονιών, ληστείες, αλλά και παράβαση του νόμου για εκρήξεις, γεγονός που δεν μπορούσε να τρενάρει άλλο αυτή την υπόθεση.

Να κηρυχθεί παράνομη η Χρυσή Αυγή ζήτησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Μ. Μπόλαρης.-

(Visited 1 times, 1 visits today)
By