Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τέλος οι χαμένες αποσκευές στις πτήσεις

Νέο σύστημα ανίχνευσης

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Κάθε φορά που ταξιδεύουμε με αεροπλάνο, μία από τις διαδικασίες που μας ανησυχούν είναι το check-in, καθώς όλοι φοβόμαστε, μήπως τελικά η βαλίτσα μας χαθεί ή δεν μας ακολουθήσει στον προορισμό μας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου 3.000 βαλίτσες χάνονται κάθε ώρα, κάπου στον κόσμο, κάτι που σημαίνει 26 εκατομμύρια χαμένες ή σταλμένες σε λάθος προορισμό βαλίτσες το χρόνο. Μια νέα πρωτοβουλία όμως θα δώσει τέλος σ’ αυτή την απογοητευτική εικόνα.

Αυτή θα προκύψει από τη συνεργασία μεταξύ Airbus, της εταιρίας τηλεπικοινωνιών T-Systems και της Rimowa, που κατασκευάζει βαλίτσες.

Αυτή η αποσκευή φέρει το σύστημα Bag2go, το οποίο δείχνει στο κινητό ή την ταμπλέτα σας, που βρίσκεται η βαλίτσα σας σε πραγματικό χρόνο. Οπότε τέλος χαμένες βαλίτσες. Θα γνωρίζουμε πάντα που βρίσκονται οι αποσκευές μας.

«Ήταν πολύ σημαντικό για μας να βρούμε μια λύση, που θα ήταν εύκολη να χρησιμοποιηθεί από τους επιβάτες. Όταν βλέπετε αυτό, αυτή είναι μια συνηθισμένη ετικέτα για αποσκευές, θα είναι κάτι που σύντομα θα ανήκει στο παρελθόν. Αυτό που ψάχνουμε είναι να έχουμε μια ηλεκτρονική ένδειξη πάνω στη βαλίτσα. Μπορείτε να έχετε τον έλεγχο μέσα από το smartphone σας και να ξέρετε κάθε στιγμή που είναι η βαλίτσα σας» ανέφερε ο διευθυντής καινοτομίας της Airbus, Γιαν Ρε.

Η καινοτομία βασίζεται σε μια κάρτα SIM που είναι εγκατεστημένη μέσα στη βαλίτσα και έχει δύο αισθητήρες για να μετρούν το βάρος της για σας και να εμφανίζουν την ηλεκτρονική ετικέτα. Η τσάντα επικοινωνεί απευθείας με το κινητό σας, καθώς βάζετε τα στοιχεία της πτήσης. Όταν η πτήση είναι τράνζιτ, οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν διαρκώς την πορεία της αποσκευής τους, μέσω της εφαρμογής, η οποία χρησιμοποιεί GPS για να την εντοπίζει. Αν η τσάντα ανοιχτεί ή καταστραφεί, κατά τη διάρκεια της πτήσης, η εφαρμογή θα σας ειδοποιήσει.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By