Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Τέλος ο Μπέντο από την Εθνική Πορτογαλίας, στους υποψηφίους διαδόχους και ο Φερνάντο Σάντος 

Τέλος στη συνεργασία Εθνικής Πορτογαλίας-Πάουλο Μπέντο, λίγες ημέρες μετά την ήττα-σοκ από την Αλβανία…

bento«Η Πορτογαλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώνει σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου τη λήξη της συνεργασίας με τον Πάουλο Μπέντο. Αυτή ήταν μια απόφαση που ελήφθη από κοινού μεταξύ του διευθυντή της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και του Πάουλο Μπέντο. Ευχαριστούμε για όλα όσα προσέφερε ο Πάουλο Μπέντο στην ομάδα μας, ιδίως για την παρουσία της Πορτογαλίας στο Euro 2012 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Η FPF εργάζεται ήδη για να βρει τον επόμενο προπονητή που θα στελεχώσει τις εθνικές της ομάδες», ήταν η ανακοίνωση της πορτογαλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Η εντός έδρας ήττα από την Αλβανία στην πρεμιέρα των προκριματικών του Euro2016 ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, αν και η αποτυχημένη παρουσία της Πορτογαλίας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας είχε προϊδεάσει ότι ο χρόνος του πρώην προπονητή της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, είχε αδειάσει.

Οι Πορτογάλοι ψάχνουν ήδη τον αντικαταστάτη του, με το όνομα του Φερνάντο Σάντος να φιγουράρει ψηλά στη λίστα, αν και η τιμωρία των οκτώ αγωνιστικών που του έχει επιβληθεί από τη FIFA, κάνει τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας διστακτικούς. Ανάμεσα στα άλλα ονόματα που ακούγονται είναι και αυτό του Βίτορ Περέιρα, πρώην τεχνικού της Πόρτο.

By