Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τέλος στα σενάρια από Γιαννίτση

«Έχω ξεκαθαρίσει με πολύ σαφή τρόπο ότι δε με ενδιαφέρει να ηγηθώ του ευρωψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης» δήλωσε χθες ο πρώην υπουργός

giannitsis2

«Έχω ξεκαθαρίσει με πολύ σαφή τρόπο ότι δε με ενδιαφέρει να ηγηθώ του ευρωψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης» δήλωσε χθες ο Τάσος Γιαννίτσης στον Αθήνα 9.84, κλείνοντας τη φιλολογία γύρω από το πρόσωπό του. Το είχε σχεδόν προαναγγείλει όταν απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις σε εκδήλωση της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Άννυς Ποδηματά στις Βρυξέλλες, είχε πει ότι έχει ήδη «μιλήσει εκεί που πρέπει» για τις προθέσεις του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κίνηση των «58» και η μέχρι τώρα συζήτηση, δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις που ο ίδιος θεωρεί ότι πρέπει να έχει ένα εγχείρημα που θέλει να υπερβεί τα σημερινά κόμματα του χώρου της κεντροαριστεράς.  

Τι είχε αναφέρει στην ομιλία του ο κ. Γιαννίτσης; Ο πρώην υπουργός συνεχίζει να στηρίζει την κίνηση των «58» αλλά έκρινε σκόπιμο να βάλει ο ίδιος τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο. Την απόφαση αυτή δεν ήθελαν να σχολιάσουν ούτε από τη Χαριλάου Τρικούπη, πούτε όμως και από την πλευρά της κίνησης των «58» από όπου έλεγαν ότι ο Τάσος Γιαννίτσης στηρίζει το εγχείρημά τους. Κάποιοι ωστόσο δε θεώρησαν τυχαίο το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός έκλεισε και επισήμως τα σενάρια που τον ήθελαν σε ηγετικό ρόλο στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, μία ημέρα μετά  την επιβεβαίωση της πληροφορίας ότι το ΠΑΣΟΚ και οι «58» μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γιάννη Βούλγαρη συμφώνησαν στην εκλογή των υποψηφίων ευρωβουλευτών με τη διαδικασία της ανοικτής κάλπης.

By