Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τέλος στην επίταξη στις συγκοινωνίες επιδιώκει η κυβέρνηση

Την καλή συνεργασία που έχει με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Μετρό της Αθήνας, παρά την απαγόρευση της απεργίας τους τόνισε ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος

metro_apergia800

«Το θέμα της επιστράτευσης πρέπει να λυθεί. Είναι γεγονός ότι το υπουργείο και η κυβέρνηση εξετάζει την άρση της επίταξης των εργαζομένων. Θεωρώ ότι στο άμεσο χρονικό διάστημα, ενδεχομένως και εντός των επόμενων ημερών, θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις που θα παρθούν» ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Απαντώντας σε σχετική επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, για την επίταξη των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, ο κ. Παπαδόπουλος παραδέχθηκε πως «είναι πολύ άβολη η θέση του» να απαντά σε μια τέτοια επερώτηση, δεδομένου ότι και ο ίδιος προέρχεται από το συνδικαλιστικό κίνημα, ενώ επικαλέστηκε και την καλή συνεργασία που έχει με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Μετρό της Αθήνας, παρά την απαγόρευση της απεργίας τους.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξαν την επερώτησή τους με αιτιάσεις ότι η πολιτική επιστράτευση παραβιάζει τους νόμους του κράτους, το Σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα, καθώς και με σκληρές αιτιάσεις για κυβερνητική προσφυγή στον αυταρχισμό.

By