Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τέλος στις έρευνες για επιζώντες στο Μπαγκλαντές

Σταματούν οι έρευνες για επιζώντες μετά την κατάρρευση κτιρίου στο Μπαγκλαντές.

Copyright: time.com
Copyright: time.com

Οι έρευνες που πραγματοποιεί ο στρατός του Μπαγκλαντές στα ερείπια του κτιρίου που κατέρρευσε κοντά στη Ντάκα στις 24 Απριλίου, προκαλώντας το θάνατο 1.127 ανθρώπων αναμένονται να σταματήσουν την Τρίτη.

«Οι έρευνες από το στρατό στα ερείπια έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν ακόμα παγιδευμένοι στα ερείπια», δήλωσε ο ταξίαρχος Σιντικίλ Αλάμ, υπεύθυνος για τις έρευνες του στρατού των τελευταίων τριών εβδομάδων.

Πάνω από 3.500 εργαζόμενοι, εκ των οποίων περίπου 2.500 διασώθηκαν, εργάζονταν στο κτίριο κυρίως για τη βρετανική εταιρεία Primark (Associated British Foods) και την ισπανική Mango.

Μια προκαταρκτική έρευνα έδειξε ότι οι δονήσεις κυρίως από τέσσερις μεγάλες γεννήτριες, που τέθηκαν σε λειτουργία ύστερα από βραχυκύκλωμα, ευθύνονται για την κατάρρευση του κτιρίου.

Οι αρχές της χώρας έχουν προχωρήσει σε εννέα συλλήψεις υπευθύνων για την κατάρρευση του κτιρίου, εκ των οποίων και οι δύο ιδιοκτήτες Ραχμάν Τάπας και Σαμάντ Αντνάν, που παραδόθηκαν μόνοι τους στις αστυνομικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν ξεσπάσει ταραχές στη Σαβάρ, όπου έγινε το πολύνεκρο δυστύχημα, από διαδηλωτές που ζητούσαν να συλληφθούν και να κρεμαστούν οι ιδιοκτήτες των βιοτεχνιών ρούχων που ανάγκασαν τους εργαζόμενους να δουλέψουν στο κτίριο, παρά τις ρωγμές που είχε.

(*Πληροφορίες από Reuters)

By