Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τέλος στο διευρυμένο ωράριο των φαρμακείων

Με απόφαση της Περιφέρειας Αθηνών και «λόγω  ελλείψεως νομιμότητας»

© FOSPHOTOS  	Konstantinos Tsakalidis

Στο παλιό ωράριο επιστρέφουν τα φαρμακεία της Αθήνας, πράγμα πυο σημαίνει ότι θα παραμένουν κλειστά τα μεσημέρια και τα Σάββατα.

Μετά τις αντιδράσεις των φαρμακοποιών και την προσφυγή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθήνας στην Περιφέρεια Αττικής, ακυρώθηκε η απόφαση του Δήμου Αθηναίων για το διευρυμένο ωράριο.

Στο έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, αναφέρεται πως «υπάρχει διάκριση μεταξύ του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων (ήτοι, ώρες ανοίγματος, μεσημβρινής διακοπής και κλεισίματος των φαρμακείων) και στο διευρημένο ωράριο λειτουργίας (ήτοι, πέραν του καθοριζομένου κανονικού ωραρίου) το οποίο συμπίπτει απόλυτα με αυτό των εφημεριών, όπως το ορίζει ο οικείος φαρμακευτικός σύλλογος και είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Περιφερειάρχη, ο οποίος εκδίδει σχετική απόφαση ανά εξάμηνο (2 φορές τον χρόνο)».

«Κατόπιν των ανωτέρω, η ληφθείσα υπ’αρ. 782/2013 απόφαση του Δήμου Αθηναίων δεν δύναται να εφαρμοστεί λόγω ελλείψεως νομιμότητας και παρακαλείται ο Δήμος, να προβεί στις ενδεδειγμένες νόμιμες ενέργειες».

Η απόφαση του δήμου Αθηναίων, προέβλεπε ότι τα φαρμακεία θα είναι ανοιχτά από τις 09:00 έως 17:00 το απόγευμα χωρίς μεσημεριανή διακοπή τη Δευτέρα και την Τετάρτη, 08:00 έως 20:00 την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή και 09:00 έως 17:00 το Σάββατο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», στην Αθήνα το ωράριο αυτό έχει υιοθετηθεί από 370 φαρμακεία, που έχουν προσλάβει φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείου για να ανταποκριθούν στο διευρυμένο ωράριο. Περίπου 10 – 20 από τα φαρμακεία αυτά λειτουργούν κάθε μέρα έως τις 23:00, ενώ τουλάχιστον τα μισά είναι ανοιχτά και τα Σάββατα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By