Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τέντες:« Παγκόσμιο φαινόμενο η διαφθορά»

Ο Τέντες αναλαμβάνει τη θέση του εθνικού συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

tentesΟ εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, ανακοίνωσε σήμερα (Παρασκευή 31 Μαίου), ότι χθες το απόγευμα υπέβαλε την παραίτησή του, προκειμένου «να αποδεχθεί πρόταση του προέδρου της κυβέρνησης να ορισθεί στην ανεξάρτηση θέση του εθνικού συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς».

Η παραίτησή του υπεβλήθη στον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, και προσωρινά θα αναπληρωθεί από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κοτσαμάνη.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν, από την πείρα του στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, υπάρχει διαφθορά στην Ελλάδα, ο κ. Τέντες απάντησε «ποιος μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό;» και πρόσθεσε: «είναι παγκόσμιο φαινόμενο η διαφθορά». Στις αρμοδιότητες του εθνικού συντονιστή για την καταπολέμιση της διαφθοράς είναι η διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής κατά της διαφθοράς σε πολιτικό, δικαστικό και διοικητικό επίπεδο, η παρακολούθηση της σωστής εφαρμογής της στρατηγικής που θα διαμορφωθεί και ο συντονισμός όλων των ενεργειών, που θα απαιτηθούν. Ο κ. Τέντες από τη νέα του θέση πλέον θα υποβάλλει κάθε χρόνο έκθεση, ενώ θα αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στον πρωθυπουργό.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By