Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τέσσερις αναχαιτίσεις ρωσικών αεροσκαφών από το ΝΑΤΟ στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο

Έντονη δραστηριότητα της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΡΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 28 ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΙΟΡΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΚΕΔΩΝΙΑ 2014 F-16 ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΑ ΣΟΟΥ

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει επέμβει κατ” επανάληψη τις δύο τελευταίες ημέρες αφού παρατηρήθηκε έντονη δραστηριότητα της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο.

Αεροσκάφη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας απογειώθηκαν από τέσσερα διαφορετικά σημεία για αποστολές αναχαίτισης τεσσάρων σμηνών ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών που «έκαναν ασκήσεις» στον εναέριο χώρο της Βαλτικής, της Βόρειας Θάλασσας και της Μαύρης Θάλασσας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, δύο πολεμικά αεροσκάφη της βρετανικής βασιλικής αεροπορίας (RAF) αναχαίτισαν αεροσκάφος της Λετονίας που πετούσε πάνω από τη νότια Αγγλία και το συνόδευσαν μέχρι το αεροδρόμιο του Στάνστεντ, όπου και προσγειώθηκε.

Ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου ανέφερε ότι το αεροπλάνο, που είναι ρωσικής κατασκευής, αναχαιτίστηκε αφού έχασε την επαφή του με τον πύργο ελέγχου. Αστυνομικοί έχουν αναλάβει τις έρευνες και ανακρίνουν το πλήρωμα.

Μέχρι τώρα, δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την πτήση, που προσγειώθηκε στο Λονδίνο στις 19:15 (ώρα Ελλάδας).

By