Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τέσσερις πανομοιότυπες προτάσεις για δημοψήφισμα

Απομένουν αυτές της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ

Boulh

Τέσσερις πανομοιότυπες προτάσεις για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την πώληση της «μικρής ΔΕΗ» υποβλήθηκαν στη Βουλή αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ψήφισης του νομοσχεδίου από το Α’ Θερινό Τμήμα.

Τόσο η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και των υπολοίπων κομμάτων, των ΑΝΕΛ, της Χρυσής Αυγής και των 14 ανεξάρτητων βουλευτών θέτουν το ίδιο ερώτημα και εκτιμάται ότι οι υπογραφές που φθάνουν τις 115 συναθροίζονται. Την πρόταση των ΑΝΕΛ υπογράφει και ο ανεξάρτητος βουλευτής, συνεργαζόμενος με το κόμμα του Πάνου Καμμένου, Νίκος Νικολόπουλος.

Απομένουν οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ με τον Περισσό να υπενθυμίζει ότι ζητά δημοψήφισμα για όλους τους νόμους που έχουν ψηφιστεί για την απελευθέρωση της ενέργειας από το 1990. Αν το ερώτημα ωστόσο, που θέσει το ΚΚΕ είναι ίδιο με των υπολοίπων κομμάτων που ζητούν δημοψήφισμα, τότε οι υπογραφές των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου ξεπερνούν τις 120, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες και η πρόταση της ΔΗΜΑΡ που αναμένεται να κατατεθεί αύριο, θα έχει διαφοροποιημένο σκεπτικό, αλλά ίδιο το ερώτημα.

Όλες οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί έως τώρα ζητούν την διενέργεια δημοψηφίσματος σύμφωνα με τα άρθρα 44 παρ. 2 του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής για το ψηφισμένο νομοσχέδιο με τίτλο «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας» που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, με ερώτημα αν οι Έλληνες πολίτες εγκρίνουν το εν λόγω ψηφισμένο νομοσχέδιο.

 

By