Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ταιλάνδη: Συγκέντρωση φιλοκυβερνητικών διαδηλωτών στην Μπανγκόκ

Ο επικεφαλής των φιλοκυβερνητικών ακτιβιστών Γιατουπόρν Προμπχάν ζήτησε από τους οπαδούς της προσωρινής κυβέρνησης να διατηρήσουν την ηρεμία τους και να αποφύγουν τη βία

thailand-protest-1

Οι υποστηρικτές της προσωρινής κυβέρνησης της Ταϊλάνδης συγκεντρώθηκαν στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας Μπανγκόκ εν μέσω ανησυχιών για πιθανές συγκρούσεις με αντικυβερνητικούς υποστηριχτές. Η διαδήλωση ακολουθεί την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας, με την οποία καθαιρέθηκε η πρωθυπουργός Γινγκλούκ Σιναουάτρα και αρκετά μέλη του υπουργικού συμβουλίου της .

Ο επικεφαλής των φιλοκυβερνητικών ακτιβιστών Γιατουπόρν Προμπχάν ζήτησε από τους οπαδούς της προσωρινής κυβέρνησης να διατηρήσουν την ηρεμία τους και να αποφύγουν τη βία. Την Παρασκευή αντικυβερνητικοί διαδηλωτές εισέβαλαν σε αρκετούς τηλεοπτικούς σταθμούς καθώς πιέζουν ώστε να διοριστεί νέα κυβέρνηση.

Οι διαδηλωτές ζητούν μεταρρυθμίσεις για να περιοριστεί η πολιτική επιρροή του μεγαλύτερου αδελφού της Γινγκλούκ, του εξόριστου πρώην πρωθυπουργού Τακσίν Σιναουάτρα, ο οποίος κινεί τα νήματα στο κυβερνών κόμμα από το εξωτερικό. «Θέλουμε να ανατρέψουμε το καθεστώς Τακσίν, διότι λεηλάτησε τη χώρα, και τοποθέτησε μια ανόητη μαριονέτα στην εξουσία» είπε ένας από τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.

Εν τω μεταξύ ο Σουρατσχάι Λιανγκμπολέτσχα, ένας γερουσιαστής που θεωρείται ότι είναι πολιτικά αντίθετος με τον εξόριστο πρώην πρωθυπουργό Τακσίν Σιναουάτρα, εξελέγη πρόεδρος της Άνω Βουλής την Παρασκευή το βράδυ.

By