Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΤΑΙΠΕΔ: Έως το τέλος Απριλίου οι προσφορές για το Castello Bibelli στην Κέρκυρα

Τι αναφέρει σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Ταμείο

taiped

Στις 30 Απριλίου λήγει η προθεσμία γα την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την παραχώρηση για 99 έτη, της έκτασης 77.018 τετρ. μέτρων, γνωστής ως Castello Bibelli, που βρίσκεται στην περιοχή «Κάτω Κορακιάνα» της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού που δημοσιοποίησε το ΤΑΙΠΕΔ, το ακίνητο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 13 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας, περίπου 6 χλμ. από τη μαρίνα Γουβιών Κέρκυρας και περίπου 16 χλμ. από τον διεθνή Αερολιμένα Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας».

Όπως αναφέρει το Ταμείο, το Castello Bibelli είναι ακίνητο με ιδιαίτερη πολιτιστική αξία, που περιλαμβάνει το κυρίως κτίριο «CASTELLO» (λιθόκτιστο, κεραμοσκεπές, εξαιρετικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς κτίριο, νεογοτθικού ρυθμού με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους δύο πυργίσκους και το αίθριο) και άλλα βοηθητικά κτίρια. Κτίστηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα από τον Ιταλό ναύαρχο Bibelli. Το ακίνητο έχει μεγάλη ιστορική και αρχιτεκτονική σημασία, με στοιχεία μεσαιωνικού πύργου. Τμήμα του ακινήτου καθώς και δύο κτίρια («CASTELLINO» και «CASTELLETO») , όπου στεγάζονται και φυλάσσονται έργα τέχνης, έχουν παραχωρηθεί στην Εθνική Πινακοθήκη από το 1992.

By