Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΤΑΙΠΕΔ: Επικεφαλής ο Στ. Σταυρίδης με «προίκα» το ακαταδίωκτο

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία  από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο διορισμός του
 Του Κώστα Πουλακίδα 
fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Την τοποθέτηση του Στ. Σταυρίδη ως επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε σήμερα η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής. Την ίδια ώρα στην ολομέλεια η κυβέρνηση ψήφιζε ρύθμιση με την οποία ισχύει ακαταδίωκτο για τα μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ σε σχέση με τις συμβάσεις που υπογράφουν.

Κατά την συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής ο Στ. Σταυρίδης είπε ότι «ΤΑΙΠΕΔ για μένα σημαίνει αξιοποίηση της περιουσίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
«Δεν ανέχομαι οι δανειστές μας να μας πιάνουν από το λαιμό», είπε και πρόσθεσε ότι «ξεπούλημα είναι η μη αξιοποίηση για δεκαετίες των ακινήτων του δημοσίου».
Πάντως ο Στ. Σταυρίδης δεν έδωσε πληροφορίες για επιμέρους θέματα, επικαλούμενος την νομική υπόσταση του Ταμείου Αξιοποίηση της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Ακόμα και για το θέμα του Ελληνικού είπε θα ενημερώσει τα μέλη της επιτροπής σε νέα συνεδρίαση όταν ενημερωθεί και εκείνος.
Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία. Υπέρ της τοποθέτησης του Στ. Σταυρίδη, ψήφισαν οι βουλευτές της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) και η Χρυσή Αυγή. Κατά ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Παρών δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.[space size=»30″]
By