Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σούρτα-φέρτα πέριξ του ΤΑΙΠΕΔ

Ποιο  πρώην στέλεχος της Eurobank  είναι ένας εκ των «μνηστήρων» για την θέση του πρόεδρου του Ταμείου 

ballis

Το όνομα του κ. Βύρωνα Μπαλή ακούγεται εδώ μερικές εβδομάδες πέριξ της πλατείας Συντάγματος, με τις διαρροές να θέλουν το πρώην στέλεχος της Eurobank να είναι ένας εκ των «μνηστήρων» για την θέση του πρόεδρου του ΤΑΙΠΕΔ, όπως φυσικά έχουν ακουστεί τα ονόματα των κ.κ. Κώστα Μανιατόπουλου, Παναγή Βουρλούμη,  Τάσου Γιαννίτση, Γιάννου Γραμματίδη,  Νίκου Νανόπουλου και του Βασίλη Ράπανου.

Το ποιον «θα βγάλει η κάλπη» δεν το γνωρίζουμε ακόμη αν και κοινή πεποίθηση είναι πως η κυβέρνηση θα πρέπει να καλύψει σύντομα την ορφανή θέση (μετά και την «αιφνιδιαστική» παραίτηση του κ. Σ. Σταυρίδη) και για λογούς εντυπώσεων προς την τρόικα, που ως γνωστό δεν χάνει ευκαιρία να στηλιτεύσει την ελληνική αναβλητικότητα.

Πάντως, το γεγονός ότι ο κ. Βύρων Μπαλής έχει θεαθεί τις τελευταίες ώρες να μπαινοβγαίνει στο ΤΑΙΠΕΔ, ενδεχομένως να σημαίνει κάτι. Αν ισχύει η εκτίμηση (διότι περί εκτίμησης κατόπιν σύνδεσης γεγονότων πρόκειται) τότε θα έχουμε εκτός από νέο πρόεδρο και μια μικρή νίκη του παλαιού τραπεζικού συστήματος δια της αξιοποίησης του κορυφαίου στελέχους.

Α. Τάντουλος

(Visited 1 times, 1 visits today)
By