Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ταιριάζει στους Αυστριακούς η Ελλάδα

Εντυπωσιακή αύξηση των κρατήσεων για ελληνικούς προορισμούς.

 

http://www.agonaskritis.gr/sos-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%B9/

Η Ελλάδα είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός των Αυστριακών, τους οποίους μαγνητίζει η ποικιλία του τουριστικού προϊόντος και ο ελληνικός τρόπος ζωής, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου ταξιδιωτικών γραφείων,  Γ. Πετερλάιτνερ.

Εντυπωσιακή αύξηση των κρατήσεων για ελληνικούς προορισμούς καταγράφει η αυστριακή τουριστική αγορά. Η αύξηση της ζήτησης για κάποια νησιά ξεπερνά το 40%, επισημαίνει στην Deutsche Welle ο πρόεδρος του Αυστριακού Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων Γιόσεφ Πετερλάιτνερ και εξηγεί: «Τα στοιχεία που έχουμε από τις κρατήσεις για τους πρώτους μήνες καταδεικνύουν ότι οι Αυστριακοί είναι πιστοί στην Ελλάδα και ότι το καλοκαίρι του 2013 θα είναι η χρονιά της Ελλάδας στον τουρισμό».

Ο Γιόζεφ Πετερλάιτνερ γνωρίζει καλά την αυστριακή αγορά. Από τη θέση του προέδρου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων και του εκπροσώπου τύπου του τουριστικού ομίλου TUI-Austria έχει πλήρη εικόνα των trends στη χώρα του. «Γνωρίζουμε ότι κάποιοι τουριστικοί όμιλοι καταγράφουν αύξηση των κρατήσεων προς τη Ρόδο της τάξεως του 40%. Η αύξηση για άλλους ελληνικούς προορισμούς, όπως για την Κω, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη κινείται μεταξύ 10 και 35%. Συνολικά η εξέλιξη είναι κάτι περισσότερο από ικανοποιητική», λέει ο Γιόζεφ Πετερλάιτνερ.

Ο αυστριακός μάνατζερ αποδίδει τη θετική εξέλιξη για το 2013 στην εμπειρία που έκαναν την περασμένη σαιζόν πολλοί Αυστριακοί. «Διαπίστωσαν ότι η σχέση τιμής και προϊόντος ήταν άριστη, ότι οι Έλληνες ήταν ακόμη πιο φιλικοί έναντι των τουριστών και ότι το ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι άριστο. Επίσης διαπίστωσαν ότι στα ελληνικά νησιά δεν υπήρχε ούτε ίχνος διαδηλώσεων και επεισοδίων».

Η Ελλάδα είναι πρώτη στις προτιμήσεις των αυστριακών τουριστών όσον αφορά τα αεροπορικά ταξίδια. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Τουρκία, στην τρίτη η Ισπανία και μετά η Αίγυπτος. Πέρσι ωστόσο, πολλοί Αυστριακοί περίμεναν να δουν πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα προτού κλείσουν το πακέτο των διακοπών τους για την Ελλάδα.

Ένα μέρος είχε θορυβηθεί από τις διαμαρτυρίες και τις απεργίες, ενώ κάποιοι που περίμεναν να πέσουν περισσότερο οι τιμές για να επισκεφθούν την Ελλάδα, τελικά απογοητεύθηκαν, καθώς οι προσδοκίες τους δεν εκπληρώθηκαν και στο τέλος αναγκάστηκαν να κάνουν αλλού διακοπές, εφόσον οι θέσεις που είχαν απομείνει ήταν ελάχιστες. «Ακριβώς αυτοί έσπευσαν τώρα από τους πρώτους στα ταξιδιωτικά γραφεία προκειμένου να διασφαλίσουν κράτηση στον προορισμό που επιθυμούν, στην ημερομηνία που θέλουν ακόμη και το δωμάτιο της προτίμησής τους», διευκρινίζει ο Γιόζεφ Πετερλάιτνερ.

 

 

By