Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ταλαιπωρία για τη θεώρηση βιβλιαρίων στον ΟΠΑΔ

Υπάρχει ενδεχόμενο παράτασης.

opad1Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν σήμερα Πέμπτη, στο κτίριο του ΟΠΑΔ στο κέντρο της Αθήνας όπου ασφαλισμένοι του ταμείου έσπευσαν να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας τους.

Η υπηρεσία λειτουργεί από τις 09:00 το πρωί ωστόσο πολλοί ήταν οι ασφαλισμένοι που έφθασαν σε αυτή από τις 01:00 μετά τα μεσάνυχτα ώστε να εγγραφούν σε χειρόγραφη λίστα. Οι υπάλληλοι μπορούν να εξυπηρετήσουν το πολύ 250 άτομα, πολύ λιγότερα από τον αριθμό των εγγεγραμμένων στην λίστα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτοί που πρέπει να θεωρήσουν τα βιβλιάριά τους είναι τα έμμεσα μέλη των εν ενεργεία υπαλλήλων και οι υπάλληλοι που βρίσκονται σε άδεια άνευ αποδοχών. Αντιθέτως, αυτοί που δεν χρειάζεται να θεωρήσουν τα βιβλιάρια είναι οι άμεσα ασφαλισμένοι, τα τέκνα μέχρι 18 ετών, οι συνταξιούχοι σε αναμονή σύνταξης και οι αποσπασμένοι υπάλληλοι.

«Δυστυχώς ο ΟΠΑΔ δεν έχει την εξουσία να ανοίξει καταστήματα, δεν έχει την εξουσία να πάρει υπαλλήλους», είπε ο διοικητής του ΟΠΑΔ και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης, υπογραμμίζοντας  ότι αυτό είναι κάτι που δεν προαναγγέλεται και θα αποφασιστεί την στιγμή εκείνη.

By