Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ταξίδι Σαμαρά στην Κίνα με… μεγάλες προσδοκίες

Αναχωρεί σήμερα για την Κίνα, όπου θα έχει συναντήσεις με πολιτικούς και επιχειρηματίες, ο πρωθυπουργός.

Samaras Maximou
Menelaos Myrillas © FOSPHOTOS

Επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, πραγματοποιεί από σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε ένα ταξίδι που έχει στόχο την ενίσχυση των πολιτικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και την προσέλκυση επενδύσεων, προκειμένου η χώρα να βγει νωρίτερα από το «αδιέξοδο».

Ο κ. Σαμαράς δεν μεταβαίνει μόνος του στη χώρα του μεταξιού, καθώς πέραν από τους κυβερνητικούς παράγοντες που τον συνοδεύουν, μαζί με τον πρωθυπουργό ταξιδεύουν και 73 επιχειρηματίες, που θα λάβουν μέρος στις συζητήσεις για το ενδεχόμενο επιχειρηματικών συνεργασιών.

Για το λόγο αυτό, κατά τη διάρκεια της παραμονής της αποστολής στην Κίνα, θα πραγματοποιηθούν δύο επιχειρηματικά φόρουμ, ένα στη Σαγκάη και ένα στο Πεκίνο.

Από κυβερνητικής πλευράς, τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν στο ταξίδι ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Ναυτιλίας Κώστας Μουσουρούλης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, ο βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο διπλωματικός σύμβουλος Σταύρος Παπασταύρου και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου Γιώργος Μουρούτης.

By