Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ταξιδιωτικούς περιορισμούς ανακοίνωσε η Ζάμπια για τον ιό Έμπολα

Μία καλόγρια από το Κονγκό, η οποία εργαζόταν με τους Ισπανούς καθολικούς ιεραπόστολους στη Λιβερία, πέθανε από τον ιό

ebola_virus_guinea

Η Ζάμπια ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει την είσοδο σε όσους ταξιδεύουν από χώρες όπου υπάρχουν κρούσματα του Έμπολα και θα απαγορεύσει στους κατοίκους της να επισκέπτονται αυτές τις χώρες. Πρόκειται για τα αυστηρότερα μέτρα που λαμβάνει μία ακόμη χώρα της νότιας Αφρικής κατά του φονικού ιού.

Σε ανακοίνωσή του που ανέβασε στην ιστοσελίδα του το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι όσοι κάτοικοι της Ζάμπιας επιστρέφουν από τις χώρες όπου έχει εμφανιστεί ο Έμπολα θα «υποβάλλονται σε αυστηρούς ελέγχους και θα τίθενται σε καραντίνα» και προσθέτει ότι δεν θα επιτρέπονται οι επισκέψεις στις χώρες αυτές στους κατοίκους της Ζάμπιας.

Την ίδια ώρα, μία καλόγρια από το Κονγκό, η οποία εργαζόταν με τους Ισπανούς καθολικούς ιεραπόστολους στη Λιβερία, πέθανε από τον ιόΈμπολα, ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο η θρησκευτική οργάνωση για την οποία εργαζόταν στη Μαδρίτη.

Η Σαντάλ Πασκαλίν πέθανε νωρίς σήμερα το πρωί «εξαιτίας του Έμπολα στο νοσοκομείο Σεν Ζοζέφ της Μονρόβιας» στην πρωτεύουσα της Λιβερίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση Hospitaller Brothers of St. John of God.

Η Πασκαλίν εργαζόταν μαζί με τον ισπανό ιερέα Μιγκουέλ Παζάρες, 75 ετών, ο οποίος την Πέμπτη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Ισπανίας από τη Λιβερία όπου μολύνθηκε με Έμπολα.

Η Hospitaller Brothers είναι υπεύθυνη για την ΜΚΟ, η οποία διαχειρίζεται το νοσοκομείο της Λιβερίας όπου εργάζονταν ο ιερέας και η καλόγρια.

By