Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τασούλας για Αμφίπολη: Δεν είπα ότι ο τάφος δεν είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου

«Δεν υπάρχουν γραπτά στοιχεία για το πού είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος, αυτό είπα κι όχι ότι ο τάφος δεν ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο», έσπευσε να διορθώσει τις δηλώσεις του ο κ.Τασούλας

tasoulas

Μετά το σάλο που προκάλεσαν νωρίτερα οι δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα μιλώντας στο Mega, ο υπουργός έσπευσε να διορθώσεις τις δηλώσεις του αναφέροντας χαρακτηριστικά, μιλώντας στα «Παραπολιτκά», ότι «Δεν υπάρχουν γραπτά στοιχεία για το πού είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος, αυτό είπα κι όχι ότι ο τάφος δεν ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο».

«Δεν απογοήτευσα κανέναν, ούτε ενθουσιάζω κανέναν. Η αρχαιολογική σκαπάνη θα πει ποιος είναι θαμμένος στον Τύμβο της Αμφίπολης κι όχι ο υπουργός Πολιτισμού», σημείωσε ο κ. Τασούλας, και δήλωσε ότι συμφωνεί απόλυτα με την άποψη της Γ.Γ. Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη, η οποία δήλωσε στα «Παραπολιτικά» ότι «κανείς δεν πρέπει να μιλάει για την ταυτότητα του νεκρού».

Σχετικά με τις καταγγελίες ότι ο υπουργός και η κυβέρνηση εκμεταλλεύονται για πολιτικούς και προσωπικούς λόγους τα ευρήματα στην Αμφίπολη ο κ. Κώστας Τασούλας απάντησε: «Πολιτική εκμετάλλευση δεν μπορεί να γίνει από κανέναν. Οι ανακοινώσεις που κάνει το υπουργείο είναι πολύ τακτικές. Αν δεν γίνονταν έτσι θα μας είχαν κατηγορήσει ότι αφήσαμε τον κόσμο στο έλεος της παραφιλολογίας. Με την ενημέρωση από το υπουργείο έχουμε προλάβει όλες αυτές τις φήμες».

Υπενθυμίζεται ότι χτες αποκαλύφθηκαν ολόκληρες οι Καρυάτιδες, μετά την αφαίρεση τριών σειρών από τους πωρόλιθους του τοίχου σφράγισης, μπροστά από τον δεύτερο διαφραγματικό τοίχο.

By