Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τασούλας: Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται μην τυχόν και γίνει κανένα σημαντικό γεγονός στη χώρα

«Είναι ταυτισμένος μόνο με τη δυσπραγία και την αποτυχία»

tasoulas

Με καυστικό ύφος σχολίασε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» σχετικά με την επίσκεψη Σαμαρά στον ανασκαφικό χώρο της αρχαίας Αμφίπολης, ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας.

Ειδικότερα το δημοσίευμα αποδίδει την επίσκεψη του πρωθυπουργού σε επικοινωνιακούς λόγους και επισημαίνει χαρακτηριστικά «Αντί να κάνει και αυτός λίγες μέρες υπομονή, όπως συνέστησε στους κατοίκους της περιοχής, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έσπευσε να προκαταβάλει την αρχαιολογική έρευνα και να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά την ιδιαίτερα σημαντική, όπως φανερώνουν όλες οι ενδείξεις αρχαιολογική ανακάλυψη στην αρχαία Αμφίπολη».

Από την πλευρά του ο υπουργός Πολιτισμού  μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του «Mega» επιτέθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται μην τυχόν και γίνει κανένα σημαντικό γεγονός στη χώρα, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ταυτισμένος μόνο με την αποτυχία και τη δυσπραγία. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει επειδή δεν πάνε καλά τα πράγματα, όταν βελτιώνονται τρομάζει γιατί θα εξαφανιστεί».

Mάλιστα, ανεβάζοντας τους τόνους, επισήμανε «Δεν θα ασχολούμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που βρισκόμαστε μπροστά σε ιστορικά γεγονότα» και πρόσθεσε «Ολοι θα τα μάθουμε την ίδια στιγμή. Οσοι είμαστε καλοί άνθρωποι θα χαρούμε και όσοι είμαστε μικρόψυχοι θα ζοριστούμε».

Εν τω μεταξύ σε δηλώσεις του στον  ΣΚΑΪ, και αναφερόμενος στα ανασκαφικά ευρήματα στην Αρχαία Αμφίπολη επισήμανε τις μοναδικές διαστάσεις του τύμβου, ύψους 23 μέτρων, σημειώνοντας ότι η Αμφίπολη ήταν κύρια ναυτική βάση της δυναστείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το ορμητήριο των εκστρατειών του.

Ο υπουργός Πολιτισμού εξήγησε ότι η ισχυρή αστυνομική δύναμη στην περιοχή υπάρχει λόγω του κινδύνου σύλησης. «Περιμέναμε 2.300 χρόνια για τον τάφο αυτό, ας περιμένουμε 2 – 3 εβδομάδες ακόμα. Το μεγάλο ερώτημα είναι να δούμε ποιος είναι θαμμένος μέσα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τασούλας πρόσθεσε ότι με τις ανασκαφές αυτές τονίζεται και πάλι η ιστορικότητα της χώρας και ειδικά της Μακεδονίας.

 

By