Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τατσόπουλος: «Ναζιστής ο Παππάς»

Στη Βουλή η αντιπαράθεση Τατσόπουλου με Παππά.

pappasΗ οξεία αντιπαράθεση ανάμεσα στη Χρυσή Αυγή και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Τατσόπουλο μεταφέρθηκε στη Βουλή. Αφορμή ήταν η μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής κ. Χρ. Παππάς για δηλώσεις του κ. Τατσόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι βουλευτές και μέλη της Χ.Α. είχαν αντιδράσει προκαλώντας επεισόδια έξω από το θέατρο με αποτέλεσμα να διακοπούν οι παραστάσεις. Τότε ο κ. Τατσόπουλος είχε αποκαλέσει τους χρυσαυγίτες «νταβατζήδες» και ο κ. Παππάς του είχε υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση απλή και δια του Τύπου, αλλά το αίτημα για την άρση της ασυλίας του εγκαλούμενου, το οποίο υπέβαλε ο αρμόδιος εισαγγελέας στη Βουλή απορρίφθηκε με 121 «όχι» έναντι 73 «ναι», 4 «παρών» και 1 άκυρο.

Ο κ. Τατσόπουλος είπε:«Δεν θα συνηθίσουμε στον τρόμο που θέλει να επιβάλλει η Χ.Α. Στη συνείδησή μας ο φασισμός είναι ταυτισμένος με ένα κύμα, ένα τσουνάμι βίας. Αυτό έχει δρομολογηθεί, κάθε δυο ημέρες έχουμε καταγραφή μιας ρατσιστικής επίθεσης, είναι η ποινικοποίηση του πολιτικού λόγο» και επιδιώκει «να μετατρέψουμε τη Βουλή σε φάμπρικα μηνύσεων και αγωγών, ώστε ο κάθε βουλευτής να αυτολογοκρίνεται». Μάλιστα, επέμεινε στον χαρακτηρισμό «νταβατζήδες» λέγοντας ότι η λέξη αυτή«σημαίνει προστάτες δια της βίας».

Ασκώντας για άλλη μια φορά σκληρή κριτική στη Χ.Α. για τα φιλοναζιστικά της πιστεύω, ο κ. Τατσόπουλος υπενθύμισε ότι ο βουλευτής της κ. Ηλ. Κασιδιάρης όταν συζητείτο στη Βουλή η άρση της βουλευτικής ασυλίας του είχε διαβάσει απόσπασμα από «Τα πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών πρόκειται για ένα πλαστογράφημα της τσαρικής αστυνομίας του 1903 που ήταν και το αγαπημένο ανάγνωσμα του Αδόλφου Χίτλερ, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για διώξεις εναντίον όχι μόνο των Εβραίων, αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε την τοποθέτησή του διαβάζοντας παλαιότερο άρθρο του κ. Παππά με το οποίο εξυμνούσε τον Χίτλερ ζητώντας από τους «έλληνες εθνικοσοσιαλιστές να σταθούν προσοχή και να αποτείνουν τον αιώνιο χαιρετισμό» στον ηγέτη του ναζισμού.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής δεν το αρνήθηκε: «Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κ. Τατσόπουλο που μας θύμισε γραπτά της νιότης μας. Τι να κάνουμε, ο εθνικισμός είναι η νιότη του κόσμου και του ανήκει το μέλλον του κόσμου», είπε, ενώ κατηγόρησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι «έβαλε την ουρά στα σκέλια» γιατί δεν ζήτησε την άρση της ασυλίας του, ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ  χαρακτηρίζοντάς τον «Αριστερά των gay parade, από την οποία λείπει ο ανδρισμός». Και κατέληξε με απειλητικό ύφος:«Καλά μας λέτε προστάτες. Είμαστε προστάτες της εθνικής μνήμης και εθνικής συνείδησης. Γελάτε, αλλά γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος και θα κλάψετε κάποια στιγμή».

Εν τω μεταξύ, υπέρ της άρσης της ασυλίας του χρυσαυγίτη κ. Ηλ. Παναγιώταρου (για «συκοφαντική δυσφήμιση») τάχθηκαν 196 βουλευτές (1 «όχι», 1 «παρών» και 1 άκυρο), ενώ υπέρ της άρσης των ασυλιών του βουλευτή της ΝΔ κ. Ν. Κακλαμάνη (για «παράβαση καθήκοντος») ψήφισαν 174 βουλευτές (με 22 «όχι», 2 «παρών» και 1 άκυρο), της υπουργού κυρίας Ολγας Κεφαλογιάννη (για «συκοφαντική δυσφήμιση») ψήφισαν 175 βουλευτές (με 21 «όχι», 2 «παρών» και 1 άκυρο) και του ανεξάρτητου βουλευτή κ. Οδ. Βουδούρη (για «συκοφαντική δυσφήμιση») ψήφισαν 194 βουλευτές (με 2 «όχι», 1 «παρών» και 1 άκυρο).

By