Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Τατσόπουλος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Να αντιμετωπισθεί ο κίνδυνος να γίνει ρυθμιστής η Χρυσή Αυγή, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

tatsopoylosssΑνοιχτό άφησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, «ως λύση ανάγκης» προκειμένου να αντιμετωπισθεί ο κίνδυνος να γίνει ρυθμιστής η Χρυσή Αυγή, η οποία είναι τρίτο κόμμα σε όλες τις δημοσκοπήσεις
Ενα «δυσάρεστο» εκλογικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε συνεργασία «ακόμα και με πατριωτικές δυνάμεις από τη δεξιά», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής, επανερχόμενος σε ένα θέμα που είχε θέσει για πρώτη φορά πριν από μερικούς μήνες.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, εξήγησε ότι τον τελευταίο 1,5 χρόνο όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν δύο δυσάρεστα -όπως τα χαρακτήρισε- ευρήματα: η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι οριακή, άρα κανένα κόμμα δεν μπορεί να μιλά για αυτοδυναμία και ότι η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα.

Χαρακτηριστικά είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ένα καθαρά ναζιστικό κόμμα, η Χρυσή Αυγή έρχεται τρίτο. Δηλαδή με το νόμο που έχουμε και το μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα, να γίνει η Χρυσή Αυγή ο ρυθμιστής της επόμενης κατάστασης. Να βρεθούμε στην πολύ δυσάρεστη να μην έχουμε ναζιστές υπουργούς, αλλά να έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία να στηρίζεται στην ανοχή των ναζιστών, άρα να έχουμε μια ναζιστική ατζέντα.

Ήδη είχαμε τέτοια φαινόμενα: το ότι αποσύρθηκε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ήταν μια παραχώρηση προς τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής. Προ αυτού του κινδύνου να έχω μια πατρίδα αύριο όπου οι ναζιστές θα καθορίζουν την πολιτική, είτε είναι στην κυβέρνηση είτε είναι στην αντιπολίτευση, λέω ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις άλλες λύσεις».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By