Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της Νέας Ορλεάνης [βίντεο]

Μέσω βίντεο που καταγράφει την ανταλλαγή πυροβολισμών ταυτοποιήθηκε ο δράστης του επεισοδίου στη Νέα Ορλεάνη.

new orleans shooting 03Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου τη Δευτέρα το βράδυ, οι αρμόδιες αρχές της Νέας Ορλεάνης δήλωσαν ότι υπάρχει ήδη ένταλμα σύλληψης για το φερόμενο δράστη Akein Scott, 19 ετών, και ζήτησαν από τους πολίτες να βοηθήσουν προκειμένου να βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Ο Akein Scott σύμφωνα με πληροφορίες της WWL-TV της Νέας Ορλεάνης αποφυλακίστηκε στις 29 Απριλίου, και είναι μέχρι στιγμής ο βασικός ύποπτος των πυροβολισμών κατά τη διάρκεια της παρέλασης για τη Γιορτή της Μητέρας, ενώ ερευνάται κατά πόσο ενήργησε μόνος του.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν 19 άνθρωποι, εκ των οποίων δέκα άντρες, επτά γυναίκες και δύο παιδιά δέκα ετών, ενώ τρεις από τους ενήλικες τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Παράλληλα, βίντεο που καταγράφει την ανταλλαγή πυροβολισμών, αλλά και σταθερή λήψη του δράστη, έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική αστυνομία, ευελπιστώντας  ότι κάποιος μπορεί να αναγνωρίσει τον ύποπτο. Μάλιστα, ανακοινώθηκε πως προσφέρεται αμοιβή 10.000 δολαρίων σε όποιον δώσει πληροφορίες που πρόκειται να οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Σημειώνεται ότι η εκπρόσωπος του FBI, Μέρι Μπεθ Ρόμιγκ, έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης, δηλώνοντας πως πρόκειται «αυστηρά για επεισόδιο βίας ανάμεσα σε συμμορίες της Νέας Ορλεάνης».

By