Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ταϊβάν: Δεκάδες τραυματίες σε διαδήλωση

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στην εμπορική συμφωνία με την Κίνα

taiwan

Οι αστυνομικές αρχές της Ταϊβάν συγκρούστηκαν τη Δευτέρα με διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν καταλάβει δύο κυβερνητικά κτίρια και πραγματοποίησαν δεκάδες συλλήψεις. Δέκα επτά αστυνομικοί και 82 διαδηλωτές τραυματίστηκαν.

Οι αρχές χρησιμοποίησαν αντλίες νερού κατά των διαδηλωτών, κυρίως φοιτητών, οι οποίοι είχαν εισβάλει την Τρίτη στην έδρα της κυβέρνησης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενάντια σε αυτό που χαρακτήρισαν ως παράνομες κινήσεις εκ μέρους του κυβερνώντος κόμματος για την επίτευξη μιας αμφιλεγόμενης εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι φοιτητές καταδίκασαν την αστυνομική βία και δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες. Οι διαδηλωτές απαιτούν από τον πρόεδρο Μα Γινγκ-τζέου να απολογηθεί και ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Ζιανγκ Γι-Χουά. Πρόεδρος και πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθούν τη Δευτέρα.
Οι διαδηλωτές ζήτησαν από την κυβέρνηση να αποσύρει τη συμφωνία και να θεσπίσει νέους κανονισμούς σχετικά με την εποπτεία των συμφωνιών που υπογράφονται με το Πεκίνο. Τόσο ο Ζιάνγκ όσο και ο Μα απέρριψαν τα αιτήματα των διαδηλωτών.

By