Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ταϊλάνδη: Nεκρός διαδηλωτής από πυρά σε διαδήλωση

Το θύμα, το οποίο εργαζόταν ως φρουρός ασφαλείας για το αντικυβερνητικό Φοιτητικό και Λαϊκό Δίκτυο για την Μεταρρύθμιση της Ταϊλάνδης, πυροβολήθηκε στο κεφάλι

thailand_protests600

Άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν σήμερα έναν αντικυβερνητικό διαδηλωτή στην Ταϊλάνδη και τραυμάτισαν τρεις διαδηλωτές ενώ επέστρεφαν με λεωφορείο από διαδήλωση στην Μπανγκόκ, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας.

Το θύμα, το οποίο εργαζόταν ως φρουρός ασφαλείας για το αντικυβερνητικό Φοιτητικό και Λαϊκό Δίκτυο για την Μεταρρύθμιση της Ταϊλάνδης, πυροβολήθηκε στο κεφάλι και υπέκυψε μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.Οι τρεις διαδηλωτές που τραυματίστηκαν από σφαίρες δεν κινδυνεύουν, σημείωσε η εφημερίδα Bangkok Post.

Οι διαδηλωτές επέβαιναν σε λεωφορείο κι επέστρεφαν από διαδήλωση στο Government Complex που βρίσκεται στα βόρεια της πρωτεύουσας. Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε με επικεφαλής τον Σουτέπ Ταουγκσουμπάν, ο οποίος επιδιώκει την ανατροπή της πρωθυπουργού.

Οι δράστες φέρεται ότι κρύφτηκαν σε κτίριο κοντά στον αυτοκινητόδρομο, δήλωσε ο εκπρόσωπος των αντικυβερνητικών διαδηλωτών Ακανάτ Προμφάν.

Με τον θάνατο του διαδηλωτή σήμερα αυξάνεται σε 24 ο αριθμός των νεκρών, με πολλούς τραυματίες, από το Νοέμβριο που ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες με στόχο την ανατροπή της πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα.

By