Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τα είπε με τον Ομπάμα ο Αβραμόπουλος στο μνημόσυνο του Μαντέλα

Σειρά επαφών με ξένους ηγέτες είχε ο υπουργός Άμυνας στη Ν. Αφρική

avramo

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην τελετή μνήμης για τον Νέλσον Μαντέλα χθες, Τρίτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, ο κ. Αβραμόπουλος είχε την ευκαιρία να μεταφέρει στους ξένους ηγέτες και αξιωματούχους, με τους οποίους συνομίλησε, για την Ελλάδα που αγωνίζεται και πλέον έχει σαφείς ενδείξεις πλέον ότι υπερβαίνει την κρίση.

Στο περιθώριο της τελετής μνήμης για τον «Μαντίμπα», ο κ. Αβραμόπουλος είχε σύντομη συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Το… περιστατικό, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο Τύπου, έγινε λίγο μετά την ιστορικής σημασίας και συμβολισμού χειραψία που είχε ο Αμερικανός πρόεδρος με τον Κουβανό ομόλογό του, κ. Ραούλ Κάστρο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατάσταση στη χώρα μας, με έμφαση στην οικονομία, έδειξε και ο πρόεδρος της Γερμανίας, κ. Γιόαχιμ Γκάουκ, κατά τη συζήτηση που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα απασχολούν ιδιαίτερα την ηγεσία της Γαλλίας, η οποία παραδοσιακώς διάκειται θετικά προς τη χώρα μας. Αυτό επιβεβαίωσαν προς τον κ. Αβραμόπουλο τόσο ο πρόεδρος της Γαλλίας κ. Φρανσουά Ολάντ και ο υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, όσο και ο πρώην πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί.

Ο κ. Σαρκοζί δεν έκρυψε ποτέ τα φιλελληνικά αισθήματά του και στη συζήτηση με τον κ. Αβραμόπουλο επανέλαβε τη συμπάθεια και την πεποίθησή του ότι ο ελληνικός λαός θα τα καταφέρει και θα έχουν θετικό αποτέλεσμα οι θυσίες του για τη χώρα μας, αλλά και για την Ευρώπη.

Κοινές αντιλήψεις για τη διαχείριση της κρίσης από τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου συνολικώς με την Ιταλία είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο Έλληνας υπουργός κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε με την πρόεδρο του ιταλικού Κοινοβουλίου, Λάουρα Μπολντρίνι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By