Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Τα καλύτερα γευστικά στέκια της Κέρκυρας!

Ταξιδέψτε στις ωραιότερες κουζίνες

corfuΧαθείτε  στα γαστριμαργικά μονοπάτια της Κέρκυρας και ανακαλύψτε ιταλικές τρατορίες, gourmet εστιατόρια και παραδοσιακά μεζεδοπωλεία.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΕΡΚΥΡΑ

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ

Must επιλογή για ένα ρομαντικό δείπνο υπό το φως του φεγγαριού. Με φόντο το Παλιό Φρούριο θα γευτείτε εκπληκτικά πιάτα εμπνευσμένα από τη μεσογειακή κουζίνα. Αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές του καταλόγου το ποιοτικό κρασί και οι δημιουργίες με φρέσκα θαλασσινά. (Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας, τηλ. 26610 38763)

 

PERSONA GRATA

Με μόλις 10 μήνες ζωής έχει γίνει meeting point του νησιού για όλες τις ώρες. Κομψός χώρος, ιδιαίτερο design, γεύσεις από όλη την Μεσόγειο με πινελιές από την τοπική παράδοση και χαλαρή μουσική σάς συνοδεύουν σε ένα υπέροχο γεύμα. Highlight:  Το ορεκτικό «φέτα με σουσάμι και γλυκό σταφύλι». Αληθινή κόλαση! (Ιακώβου Πολυλά 24, τηλ. 26610 22672)

 

LA CUCINA

Ιταλική φινέτσα και αυθεντικές γεύσεις συναντιούνται στο La Cucina και μας καθιστούν φανατικούς οπαδούς του! Δοκιμάστε οπωσδήποτε Pizza Delizia, σαλάτα Exotica και pasta Miramare και θα μας θυμηθείτε όσο θα ταξιδεύετε γευστικά στη γείτονα χώρα… Highlight: Η λίστα κρασιών με τις 100+ ετικέτες. (Μουστοξύδου 13 & Γκίλφορντ, τηλ. 26610 45799, Γκίλφορντ & Γιαλλινά, τηλ. 26610 45029)

 

POMO D”ORO

Ο Αριστοτέλης στην κουζίνα και η Μαρία στο service αποτελούν αχτύπητο δίδυμο για ένα ολοκληρωμένο δείπνο στην Πλατεία Σκαραμαγκά. Από τις δημιουργίες του σεφ εμείς απολαύσαμε ταλιατέλες ραγκού και μοσχαρίσιο φιλέτο με μαστίχα και πορτοκάλι, τις οποίες σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Οι συμβουλές της Μαρίας σχετικά με το ποια ετικέτα ταιριάζει στο πιάτο σας κρίνονται απολύτως απαραίτητες! (Πλ. Σκαραμαγκά 11, τηλ. 26610 28680)

 

ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ ΠΗΓΑΔΙ

Ρομαντικό περιβάλλον, ανατολίτικη διάθεση, fusion γευστικές δημιουργίες, κλασικές και ethnic μελωδίες σε χαμηλούς τόνους, ενημερωμένη κάβα με περίπου 40 επιλεγμένες ελληνικές ετικέτες. Βρίσκεστε στο Βενετσιάνικο Πηγάδι, στην Πλατεία Κρεμαστής. Από την παραγγελία σας δεν πρέπει να λείπουν οι ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης, το σαγανάκι με τηγανητό πορτοκάλι και το χοιρινό κιρκούκ. Το μενού ανανεώνεται συνεχώς, ενώ τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας θα υπάρχει μεγάλη ποικιλία νηστίσιμων πιάτων. (Πλατεία Κρεμαστής, τηλ. 26610 44761)

 

ΜΠΡΟΥΣΚΟ

Στεγασμένο σε ένα αναπαλαιωμένο κτήριο του 1783, στην περιοχή Μαντούκι, το Μπρούσκο σάς προσφέρει αυθεντική φιλοξενία. Το δυνατό χαρτί του είναι τα πιάτα της δημιουργικής κουζίνας που κάνουν θραύση. Προτείνουμε τη φωλιά της κότας και, για το τέλος, την εξαιρετική σπιτική σοκολατόπιτα. Κάθε Παρασκευή δειπνήστε υπό τους ήχους ζωντανής ελληνικής μουσικής. (Ξενοφώντος Στρατηγού 65, Μαντούκι, τηλ. 26610 82271, 6981 656226)

 

ΠΟΝΤΙ

Σε ένα ιστορικό κτήριο που χτίστηκε την ίδια περίοδο με τη γέφυρα του Κάιζερ -και με την ίδια πέτρα- σερβίρονται αυθεντικές ελληνικές γεύσεις. Ψητά της ώρας στα κάρβουνα, φιλέτα με διάφορες ευφάνταστες σος αλλά και δημιουργικές σαλάτες ελκύουν ντόπιους και τουρίστες σαν μαγνήτης. Στα δυνατά χαρτιά του το ποιοτικό χύμα κρασί και τα πρωτότυπα γλυκά όπως το τηγανητό μήλο και ο ανανάς με μέλι, κανέλα και καρύδια!

(7ο χλμ. Εθνικής Αχιλλείου, τηλ. 26610 25201)

 

 

SPILIA

Σε ένα χώρο όπου κυριαρχεί το κόκκινο του πάθους, η κα Λουκία -ιδιοκτήτρια του μεζεδοπωλείου Spilia- δημιουργεί με πολλή αγάπη και μεράκι ανεπανάληπτες ελληνικές γεύσεις. Η σπεσιαλιτέ της, πίτα Σπηλιά με κρεμμύδι, μανιτάρια, πιπεριά, μπέικον, μετσοβόνε, ρεγκάτο και κρέμα γάλακτος, καθώς και ο χαλβάς με πορτοκάλι και επικάλυψη σοκολάτας θα σας κάνουν να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Το δείπνο σας συνοδεύει καθημερινά ζωντανή ελληνική μουσική. (Νικηφόρου Θεοτόκη 125, τηλ. 26610 30463)

 

ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΗΣ

Τα μέλη της Αναγνωστικής Εταιρείας -αλλά και οι φίλοι τους- έχουν τον δικό τους ντελικάτο χώρο, ακριβώς κάτω από το κτήριο όπου στεγάζεται, για να γευματίζουν με την παρέα τους. Το Εντευκτήριο καλοδέχεται τόσο αυτούς όσο και την ελίτ του νησιού, προσφέροντάς μοναδικές gourmet δημιουργίες με γαλλικές, ιταλικές, ισπανικές και ελληνικές νότες. (Καποδιστρίου 120, τηλ. 26610 33297, κιν. 6944 282123)

 

BIG APPLE

Νέα άφιξη στην κατηγορία του γρήγορου φαγητού στην καρδιά της πόλης, στην Πλατεία Σαρόκο. Με αμερικάνικη διάθεση βγάζει την αίσθηση ενός deli fast food. Από το πρωί μέχρι το βράδυ σάς ξετρελαίνει με τις νόστιμες προτάσεις του. (Πλ. Γεωργίου Θεοτόκη 31, τηλ. 26610 24006, www.thebigapple.com.gr)

 

MIC MAC

Η καλύτερη επιλογή για ποιοτικό γρήγορο φαγητό. Εδώ θα βρείτε από πίτες και κρύα σάντουιτς, μέχρι μακαρονάδες και ψητά της ώρας! Προσφέρει και υπηρεσία delivery. (Εθνικής Αντιστάσεως 42, Εμπορικό, τηλ. 26610 49177 & Καποδιστρίου 52, τηλ. 26610 45961)

 

TWEETY”S

Η μέρα ξεκινάει με πλούσιο πρωινό και συνεχίζει με αρωματικό καφέ, δίπλα στο κτήριο των Δικαστηρίων. Το βράδυ τοπικές λιχουδιές και ποικιλία μεζέδων σάς βάζουν σε πειρασμό, όσο αφήνετε το βλέμμα σας να χαθεί στη θέα του Νέου Φρουρίου και του Παλιού Λιμανιού. (Ζαβιτσιάνου 5, Παλιό Λιμάνι, τηλ. 26610 42140)

 

LA FAMIGLIA

Στο καντούνι του Μπίζι, στο Καμπιέλο, θα ανακαλύψετε μία αυθεντική ιταλική trattoria. Η μεγάλη ποικιλία σε ζυμαρικά, οι εκπληκτικές σαλάτες και τα ευφάνταστα ορεκτικά θα σας ξεναγήσουν στα γαστριμαργικά μονοπάτια της γειτονικής χώρας. Το άκρως chic οικογενειακό περιβάλλον θα σας κάνει να νιώσετε σαν στο σπίτι σας. (Αρλιώτη 16, τηλ. 26610 30270)

 

EY-LOUNGE CAFE

Το μενού σε αυτό τον elegant χώρο στη Σπιανάδα ακολουθεί τις τάσεις της διεθνούς γαστρονομίας. Προσεγμένα φιλέτα, φρέσκες σαλάτες και λαχταριστά γλυκά «παλεύουν» για μια θέση στο τραπέζι σας. Μην πείτε όχι, γιατί θα χάσετε! (Καποδιστρίου 32, τηλ. 26610 80670)

 

REX

Κλασικό στέκι Κερκυραίων και μη από το 1932. Σε έναν κομψό χώρο στον πεζόδρομο πίσω από το Λιστόν θα δοκιμάσετε μελιτζάνες με παρμεζάνα, κοτόπουλο με σάλτσα κουμ κουάτ και γεμιστά μανιτάρια. (Καποδιστρίου 66, τηλ. 26610 39649, www.restaurantrex.gr)

 

PIZZA GONDOLA

Στο σημείο αναφοράς για την Κέρκυρα, το Λιστόν, θα γευτείτε τραγανές πίτσες, ιταλικές μακαρονάδες ή ψητά της ώρας. Εδώ και 25 η Pizza Gondola χρόνια ξέρει να σας κακομαθαίνει από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ. Δικές μας προτάσεις η πάστα φούρνου και ο κόκορας κουμκουάτ. Λειτουργεί και ως cafe. (Λιστόν, τηλ. 26610 36829)

 

ΑΙΓΛΗ

Εδώ οι τοπικές σπεσιαλιτέ έχουν την τιμητική τους. Κάτω από τις καμάρες του Λιστόν θα φάτε φρέσκο ψάρι, το οποίο θα συνταιριάσετε με πλούσιο σε γεύση κρασί. Οι jazz μελωδίες συμπληρώνουν το παζλ. Προτιμήστε το, επίσης, και για τον πρωινό σας καφέ με θέα στη Σπιανάδα. (Καποδιστρίου 23, τλ. 26610 37949)

 

RISTORANTEPIZZERIA ΜΟΥΡΜΟΥΡΗΣ

Κάθε πιάτο του Ristorante-Pizzeria Μουρμούρης, στο Εμπορικό, αποτελεί και μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία. Επιλεγμένα προϊόντα από την Ελλάδα και το εξωτερικό και φρέσκες πρώτες ύλες αναμειγνύονται με μαεστρία για να εκπλήξουν ευχάριστα τον ουρανίσκο σας. Προτείνουμε τη μακαρονάδα con polo. (Εθνικής Αντιστάσεως 36, Εμπορικό, τηλ. 26610 20888, 49100, www.mourmouris.gr)

 

POCO LOCO

Ethnic decor, tex-mex γεύσεις και εξωτικά cocktails. Όχι, δεν βρίσκεστε στη Λατινική Αμερική, αλλά στο cafe-restaurant Poco Loco, στο Εμπορικό. Μία εμπειρία που επιβάλλεται να βιώσετε στο νησί των Φαιάκων. (Εθνικής Αντιστάσεως 40, www.pocoloco.gr)

 

OLYMPIA MARE

Ρομαντικό δείπνο by the sea στη Μαρίνα Γουβιών; Καθόλου κακή ιδέα. Καφέ και γαλάζιοι τόνοι σάς χαλαρώνουν, ενώ εσείς απολαμβάνετε λαχταριστά πιάτα με θαλασσινά και gourmet δημιουργίες συνοδεία εκλεκτού κρασιού. (Μαρίνα Γουβιών, τηλ. 26610 43300)

 

ΡΟΥΛΑ

Στο χωριό Κοντόκαλι, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά παρελαύνουν στο τραπέζι σας, ενόσω εσείς ατενίζετε το απέραντο γαλάζιο και τη Μαρίνα Γουβιών. Απαραίτητη προϋπόθεση η κράτηση σε περίπτωση που βρεθείτε εδώ καλοκαίρι! Γίνεται πανικός! (Κοντόκαλι, τηλ. 26610 91832)

 

ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Αν σας έλειψε το φαγητό της μαμάς, η λύση είναι μία και ακούει στο όνομα Σταμάτης. Στο δρόμο προς τους Καλαφατιώνες, 9 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης, μαγειρευτά και πιάτα της ώρας θα σας κάνουν να επιδοθείτε σε ένα ασταμάτητο φαγοπότι! (Καλαφατιώνες, τηλ. 26610 90261)

 

ΤΡΥΠΑΣ

Η φήμη του κάνει το γύρο του νησιού από το 1936. Θα το βρείτε στο γραφικό χωριό Κυνοπιάστες, 8 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης της Κέρκυρας. Η παραγγελία σας πρέπει να περιλαμβάνει το εξαιρετικό νούμπουλο και κρασί παραγωγής του ιδιοκτήτη. Highlight: Η εκκεντρική διακόσμηση από παλιά μπουκάλια και ιστούς αράχνης. (Κυνοπιάστες, τηλ. 26610 56333)

ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ

PIEDRA DEL MAR

Στο φημισμένο Μπαρμπάτι σάς περιμένει ένας άκρως χαλαρωτικός χώρος που σίγουρα θα σας ταξιδέψει… Η καλοκαιρινή διάθεση του bar-restaurant Piedra del Mar είναι ακριβώς αυτό που αναζητάτε για τις διακοπές σας. Γευστικές απολαύσεις με βάση το φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά «παίζουν» με τον ουρανίσκο σας. (Μπαρμπάτι, τηλ. 26630 91566, www.piedradelmar.gr)

SEAFOOD RESTAURANT TOULA”S

Αναμφισβήτητα ένα από τα πιο φημισμένα fish restaurants του νησιού. Πριν 25 χρόνια η κα Τούλα δημιούργησε την ομώνυμη ψαροταβέρνα σε έναν κολπίσκο στην παραλία Αγνή, εκεί όπου κάποτε στεγαζόταν το ελαιοτριβείο του παππού της. Έκτοτε μαγνητίζει τα πλήθη με την εκλεκτή χταποδόπιτα και το σοφρίτο της, ενώ οι special γαρίδες της γίνονται ανάρπαστες. Κλείστε το γεύμα σας με ένα δροσιστικό γιαούρτι με λεμόνι. (Αγνή, τηλ. 26630 91350)

ΤΡΟΥΜΠΕΤΑ

Σε ένα αναπαλαιωμένο κτήριο του 1822 στην περιοχή Τρουμπέτα, η κα Αναστασία στην κουζίνα της ομώνυμης ταβέρνας σάς κακομαθαίνει με το φαγητό της μαμάς. Must επιλογή το σοφρίτο και η παστιτσάδα. Η οικογενειακή θαλπωρή και η φιλική εξυπηρέτηση θα σας κάνουν να νιώσετε σαν στο σπίτι σας. (Τρουμπέτα, τηλ. 26630 22136)

ΩΓΝΙΣΤΡΑ

Στην είσοδο του διατηρητέου οικισμού της Παλιάς Περίθειας θα συναντήσετε την παραδοσιακή ταβέρνα Ωγνίστρα. Σε ένα κτήριο του 1872, ο Νίκος και η Λέτα έβαλαν όλη την αγάπη τους και δημιούργησαν ένα περιβάλλον ιδανικό για το κυριακάτικό σας τραπέζι. Τοπικές νοστιμιές και σπιτικά πιάτα δίνουν και παίρνουν. Σας προτείνουμε τη χειροποίητη κολοκυθόπιτα. (Παλιά Περίθεια, τηλ. 26630 98050)

ΜΟΝΟΛΙΘΙ

Παραδοσιακή ταβέρνα στο χωριό Καστέλι, λίγο πιο πάνω από την Αχαράβη, που φημίζεται για τις ελληνικές γεύσεις της. Οι κερκυραϊκές σπεσιαλιτέ με μεσογειακές επιρροές κάνουν θραύση. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ο παλιός μύλος στο κέντρο της σάλας, απομεινάρι του ελαιοτριβείου που προϋπήρχε εδώ. (Καστέλι, τηλ. 26630 63728)

ΠΑΛΙΑ ΠΕΡΙΘΕΙΑ

Προτιμήστε το για ζουμερά κρεατικά στην Παλιά Περίθεια. Κάθε Σαββατοκύριακο γίνεται το «σώσε»! Τρέξτε να προλάβετε! (Παλιά Περίθεια, τηλ. 26630 98055)

LEMON GARDEN

Ακολουθώντας την ευωδία των ανθισμένων λεμονιών στον κεντρικό δρόμο της Αχαράβης θα οδηγηθείτε στο εστιατόριο Lemon Garden -όνομα και πράγμα! Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει παραδοσιακά πιάτα με κρέας και ψάρι, πίτσα και γύρο (σερβίρεται με 20 διαφορετικούς τρόπους). Το βράδυ μπορείτε να απολαύσετε ένα δροσιστικό cocktail, αφού λειτουργεί και ως bar. (Αχαράβη, τηλ. 26630 64446,www.lemongarden.gr)

SEA BREEZE

Βρίσκεται στο Σιδάρι και τα τελευταία 20 χρόνια -κρατώντας αναλλοίωτα τα μυστικά των συνταγών του- φημίζεται για την εκλεκτή κουζίνα του. Πατροπαράδοτες συνταγές, όπως παστιτσάδα και σοφρίτο, αλλά και ψητά της ώρας θα σας ανοίξουν την όρεξη! Ανοιχτά μόνο το καλοκαίρι. (Σιδάρι, τηλ. 26630 95000)

ETRUSCO

Αυθεντικές ιταλικές συνταγές σε έναν εκλεπτυσμένο χώρο. Η φήμη του έχει κάνει το γύρο όχι μόνο του νησιού, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Διαθέτει ενημερωμένη λίστα κρασιών με εξαιρετικές ελληνικές, ιταλικές και γαλλικές ετικέτες. Βρίσκεται 10 χλμ. βορειοανατολικά της πόλης της Κέρκυρας. (Κάτω Κορακιάνα, τηλ. 26610 93342, www.etrusco.gr)

 

ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΘΩΜΑ

Για πιάτα ελληνικής κουζίνας και παραδοσιακούς μεζέδες πάνω στο κύμα. Θα το εντοπίσετε στο Γιμάρι, βορειοδυτικά της πόλης της Κέρκυρας. Είναι ιδιαιτέρως αγαπητό στους τουρίστες. (Καλάμι Γιμαριού, τηλ. 26630 91180)

 

ΤΡΙΛΟΓΙΑ

Υπάρχουν τρεις λόγοι που θα το κάνουν το επόμενο στέκι σας στο νησί των Φαιάκων: θέα στην παραλία της Κασσιώπης, κερκυραϊκή παστιτσάδα και ντόπιο κρασί. Αυτή είναι η Τριλογία ενός ιδανικού δείπνου! (Κασσιώπη, τηλ. 26630 81589)

Πηγή: travelstyle.gr

By