Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τα κλασικά αυτοκίνητα πιο επικερδής επένδυση από τα έργα τέχνης

Κερδίζουν έδαφος τα λιγότερα σοφιστικέ αντικείμενα

mercedesΓια όσους έχουν λεφτά για ξόδεμα τα πολυτελή κλασικά αυτοκίνητα, τα παλιά νομίσματα και τα σπάνια γραμματόσημα μπορεί να αποδειχθούν πολύ πιο επικερδής επένδυση απ” ό,τι γνωστά έργα τέχνης, συλλεκτικά κρασιά και πολύτιμα κοσμήματα.

Σύμφωνα με το σχετικό δείκτη που έχει καταρτίσει η πολυεθνική εταιρεία συμβούλων Knigth Frank, η αγορά κλασικών αυτοκινήτων αποτελεί με διαφορά την πιο αποδοτική επένδυση. Όπως μπορείτε να δείτε στον παρακάτω πίνακα όπου συγκρίνει διάφορες επενδυτικές επιλογές σε είδη πολυτελείας, οι κλασικές κούρσες σε όρους απόδοσης σημείωσαν άλμα ύψους 30% σχεδόν, μεταξύ Ιουνίου 2013 και 2012. Το πιο ακριβό αυτοκίνητο που έχει πωληθεί μέχρι στιγμής σε δημοπρασία ήταν μια μονοθέσια Mercedes-Benz (φωτο) που είχε κερδίσει το Gran Prix.

investments

Συνολικά, ο δείκτης της Knight Frank, κατά το εξεταζόμενο διάστημα σημείωσε άνοδο 7%, ξεπερνώντας την απόδοση των επενδύσεων σε ακίνητα στο κεντρικό Λονδίνο, καταλαμβάνοντας παράλληλα τη δεύτερη θέση μετά τον FTSE 100 που σημείωσε κέρδη ύψους 12%.  Την ίδια στιγμή, ο χρυσός, κατά την περίοδο Ιουνίου 2013- 2012 έχασε το σχεδόν το 25% της αξίας του.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By