Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι βουλευτές σε ρόλο αξιολογητή των αποσπασμένων δημοσίων υπαλλήλων

Δια της πλαγίας οδού, δηλαδή μέσω βουλευτών, πέρασε τροπολογία στη Βουλή που προβλέπει ότι η αξιολόγηση των αποσπασμένων, σε κομματικά γραφεία, δημοσίων υπαλλήλων και θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, θα γίνει από τα ίδια τα κόμματα

ypallhloi800_200314
Οι ίδιοι οι βουλευτές θα είναι σύμφωνα με την τροπολογία εκείνοι που θα κρίνουν, φανταζόμαστε, πολύ αυστηρά τους συνεργάτες τους, που οι ίδιοι απέσπασαν από το δημόσιο σύμφωνα με την τροπολογία που υπογράφουν 15 βουλευτές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Εν τούτοις τα κόμματα, ασχέτως αν δεν υπογράφουν οι βουλευτές τους, έσπευσαν να συνηγορήσουν με το περιεχόμενο της τροπολογίας, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ψήφισαν «παρών» και οι ΑΝΕΛ «όχι».
Όπως αναφέρεται στην τροπολογία «η αξιολόγηση να γίνεται από τα πρόσωπα και τους φορείς στους οποίους τα πρόσωπα αυτά έχουν διατεθεί ή από εκπροσώπους τους».

Την υπέγραφαν από την ΝΔ οι Γιώργος Στύλιος, Θανάσης Μπούρας, Δημήτρης Τσουμάνης, Γιώργος Βλάχος, Δημήτρης Χριστογιάννης, Κατερίνα Παπακώστα, Αλέξανδρος Κοντός, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, Αλέξανδρος Αλ. Δερμεντζόπουλος , ενώ από το ΠΑΣΟΚ οι Πάρις Κουκουλόπουλος, Παναγιώτης Ρήγας, Δημήτρης Σαλτούρος, Χρήστος Γκόκας και Μιχάλης Κασσής.-

By