Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα λεφτά πάνε σε… πίνακες!

Πάνω από 200 εκατ. λίρες ξοδεύτηκαν μέσα σε λίγες ώρες στα λονδρέζικα σαλόνια

Το έργο του Pissaro που τρέλανε το ταμπλό της τέχνης και έφτασε τα 20 εκατ. λίρες!  «Le Boulevard Monmartre / Matinee de printemps», λάδι σε καμβά (διαστάσεις 65x81 εκ.)
Το έργο του Pissaro που τρέλανε το ταμπλό της τέχνης και έφτασε τα 20 εκατ. λίρες!
«Le Boulevard Monmartre / Matinee de printemps», λάδι σε καμβά (διαστάσεις 65×81 εκ.)

Στα 215,8 εκατ. λίρες ξοδεύτηκαν σε συναλλαγές έργων Ιμπρεσιονιστών και Μοντέρνας Τέχνης που έκανε ο οίκος Sotheby’s στο Λονδίνο, καταγράφοντας το υψηλότερο ποσό μέχρι στιγμής για το 2014 στην αγορά τέχνης.

Βαριές υπογραφές όπως Pissaro, Van Gogh, Picasso, Giacometti και de Chirico κατέκτησαν το χρυσό top 10 της κατηγορίας, ενώ 74,9 εκατ. λίρες συγκεντρώθηκαν μόνο για τα έργα που προερχόντουσαν από την προσωπική συλλογή του ξακουστού art dealer Jan Krugier, διπλασιάζοντας τις αρχικές εκτιμήσεις!

Στην κορυφή με… υπερδιπλασιασμό!    

Sotheby's_london_new-bond-street Τo ακριβότερο έργο της δημοπρασίας ήταν ο πίνακας του Camille Pissaro με θέμα σκηνή από τη Μονμάρτη (τίτλος: Le Boulevard Monmartre / Matinee de printemps) κατά τη δεκαετία του ’30.

Η τιμή του έφτασε σχεδόν τα 20 εκατ. λίρες (19.682.500 λίρες), αφήνοντας πολύ μακριά την αρχική εκτίμηση των 7 με 10 εκατ. λιρών!

Το έργο προέρχεται από τη συλλογή του Max Silberberg (1878-1942) μεγαλο-βιομήχανου και ιδιοκτήτη μιας τεράστιας συλλογής έργων τέχνης.

Λ.Μ.

By