Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Τα μυστικά της… κουζίνας του Ράλι Ακρόπολις

H ομάδα της Ford είναι έτοιμη τόσο αγωνιστικά, όσο και… διατροφικά για το Ράλι Ακρόπολις και ανοίγει την κουζίνα της στην Mamatsita.

ford 03Τρίτη πρωί, στο αγαπημένο κρεοπωλείο της πόλης μου αγοράζω χοιρινές για τα βλαστάρια μου. Ο επόμενος στη σειρά είναι ένας γλυκύτατος τύπος ντυμένος στα μπλε της Ford, κι αγοράζει μοσχάρι για τα δικά του… «βλαστάρια». Μόνο που τα δικά του βλαστάρια είναι γύρω στα 180 άτομα και αποτελούν το αγωνιστικό team της Ford για το φετινό Ράλι Ακρόπολις που φιλοξενείται για άλλη μια χρονιά στο Λουτράκι. Οποία τύχη!!!

Του ζητάω να ανοίξει την κουζίνα του για εμάς και το κάνει με μεγάλη ευχαρίστηση. Σας παρουσιάζω λοιπόν τον Mick Maunder ή αλλιώς Mick the chef όπως τον αποκαλούν όλοι, τον άνθρωπο που ταΐζει το αγωνιστικό τμήμα της Ford τα τελευταία 10 χρόνια.

Μαζί τους βρίσκεται από το ένα άκρο της γης στο άλλο. Πριν δύο εβδομάδες ήταν στο Ράλι Αργεντινής, πριν μία εβδομάδα στην Πορτογαλία για «testing» όπως είπε πριν το Ακρόπολις, κι αμέσως μετά φεύγουν για το Ράλι Σαρδηνίας.

Η μέρα του Mick εδώ στο Ράλι Ακρόπολις, αρχίζει γύρω στις 7:30 πμ όπου αυτός και ο βοηθός του ξεκινούν την προετοιμασία του γεύματος το οποίο σερβίρεται περίπου στις 12:30. Την ημέρα που τον επισκεφθήκαμε βρισκόταν ακριβώς στη μέση αυτής της προετοιμασίας. Το μενού αποτελείτο από λαζάνια στο φούρνο με κιμά και κρέμα τυριού, πατάτες ψητές, κοτόπουλο με λαχανικά, φασόλια και τυρί, γαρίδες σε σάλτσα με σκόρδο, κρεμμύδια και τζίντζερ, αλλά και μοσχαράκι με σάλτσα λαχανικών και κάρι.

Από σήμερα όμως ξεκινούν οι trekking διαδρομές κι έτσι ο Mick θα είναι στο πόδι από τις 5:30 πμ για να ετοιμάσει και να ακολουθήσει το team στις διαδρομές των Γερανείων, καθώς οι οδηγοί εκτός από τεχνική υποστήριξη χρειάζονται και διατροφική.

Χαρήκαμε πολύ που τον γνωρίσαμε και θα τον περιμένουμε ξανά και του χρόνου καθώς είναι ίσως ο πιο «μεσογειακός» Βρετανός που έχουμε συναντήσει ως σήμερα.

[custom_gallery id=»40497″ layout=»masonry»]

(Visited 1 times, 1 visits today)
By