Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τα μυστικά της Area 51

Την ύπαρξη της Area 51 στη Νεβάδα επιβεβαίωσε η CIA σε έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσινγκτον.

area 51Προς απογοήτευση όμως των οπαδών θεωριών συνωμοσίας περί εξωγήινων και πειραμάτων της αμερικανικής κυβέρνησης, στην επίσημη έκθεση δύο βετεράνων της υπηρεσίας για την ιστορία του προγράμματος U-2 κατά την περίοδο 1954-74,   αποκαλύπτεται ότι η απομονωμένη βάση περίπου 130 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λας Βέγκας,  που έγινε γνωστή ως Area 51 χρησιμοποιήθηκε για τις δοκιμές των περίφημων κατασκοπευτικών αεροσκαφών του Ψυχρού Πολέμου.

Οι πτήσεις αυτές φαίνεται πως συνδέονται με τις συχνές αναφορές για πτήση ΑΤΙΑ στην περιοχή, ενώ στις 400 σελίδες της έκθεσης δεν υπάρχει ούτε μία λέξη για τον εξωγήινο του Ρόσγουελ, ο οποίος υποτίθεται ότι μεταφέρθηκε στην  Area 51 όταν ο ιπτάμενος δίσκος του συνετρίβη στο Νέο Μεξικό το 1947, ενώ το περίφημο βίντεο είχε γίνει ιερό δισκοπότηρο όσων ήθελαν να πιστέψουν -κατά το σλόγκαν των X- Files- πως υπάρχουν και άλλοι κάτοικοι του διαστήματος και μάλιστα έχουν έλθει σε επαφή με τη Γη.

Αντίθετα επιβεβαιώνεται ότι στην έρημο Μοχάβε δημιουργήθηκε το αεροπλάνο του Γκάρι Πάουερς, του πιλότου που καταρρίφθηκε ενώ πραγματοποιούσε επιχείρηση στην πρώην Σοβιετική Ένωση το 1960.

Αναφέρεται επίσης πως επιλέχθηκε η περιοχή για τις δοκιμές των κατασκοπευτικών αεροσκαφών και την εκπαίδευση των πιλότων των ΗΠΑ ενάντια στην «κόκκινη απειλή» από τον αξιωματικό της CIA Ρίτσαρντ Μπίσελ τον Απρίλιο του 1955.  Ο Μπίσελ ζήτησε  την παραχώρηση της συγκεκριμένης έκτασης μήκους 400 χιλιομέτρων από την Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (AEC) με τη συμφωνία του προέδρου Άιζενχάουερ.

Τον Ιούλιο του 1955 ξεκίνησαν οι δοκιμαστικές πτήσεις των U-2, από τις οποίες φαίνεται πως ξεκίνησε ο θρύλος των διαστημικών «επισκέψεων». Και αυτό καθώς τα συγκεκριμένα αεροσκάφη πετούσαν σε πολύ μεγάλο ύψος:  Τα εμπορικά αεροσκάφη της εποχής  στα 3.000-6.000 μέτρα, ενώ τα U-2 έφταναν στα 20.000 μέτρα.

Οι πιλότοι των εμπορικών αεροσκαφών, ειδικά όταν πετούσαν αργά το απόγευμα με κατεύθυνση προς τα δυτικά, έβλεπαν τα U-2 ως φλεγόμενα αντικείμενα, καθώς ο ήλιος βρισκόταν χαμηλά στον ορίζοντα και τα μυστικά αεροσκάφη πετούσαν σε πολύ μεγάλο υψόμετρο. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρούσαν και οι άνθρωπο στο έδαφος.

Φυσικά επειδή το πρόγραμμα ήταν άκρως απόρρητο, η CIA δεν έλεγε την αλήθεια, με αποτέλεσμα πολλοί Αμερικανοί να πειστούν για την ύπαρξη των εξωγήινων και τις επισκέψεις τους στη Νεβάδα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By