Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τα… μυστικά του Αντετοκούμπο

14 άγνωστα στοιχεία για το νούμερο 15 των εφετινών ντραφτ του ΝΒΑ.

6161909572455DBE6A2EB28C6D8E7D2C1. Η πιο συνηθισμένη του ατάκα είναι το «έλα ρε φίλε».

2. Δεν έχει τατουάζ, αλλά φοράει διάφορα βραχιολάκια που πιστεύει ότι τον προστατεύουν από το μάτι και του προσφέρουν τύχη.

3. Πέρασε από διάφορα σχολεία, μεταξύ αυτών και το Αθλητικό Λύκειο Αιγάλεω, με το οποίο όντας συμπαίκτης με τον αδελφό του Θανάση, βγήκε δεύτερος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

4. Στον πρώτο αγώνα της Εθνικής ομάδας Ανδρών («Τουρνουά Ακρόπολις», 2009 στο ΟΑΚΑ), πήρε αυτόγραφα από τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη και τον Γιώργο Πρίντεζη.

5. Αγαπά υπερβολικά την μητέρα του, θεωρώντας ότι είναι το πρόσωπο που τον κράτησε στον ίσιο δρόμο.

6. Πέρυσι προπονούταν καθημερινά τόσο με την ανδρική, όσο και με την εφηβική ομάδα του Φιλαθλητικού.

7. Στην εφετινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου με την αντιπροσωπία του Φιλαθλητικού Ζωγράφου, αξίωσε (και το αίτημά του έγινε δεκτό) να κρατήσει την ελληνική σημαία.

8. Ο «αρουραίος των γυμναστηρίων» έμπαινε το μεσημέρι και έβγαινε τη νύχτας Μάλιστα ένα βράδυ ο φύλακας του γηπέδου όπου προπονούταν μέχει αργά τον είχε ξεχάσει και κλείδωσε την πόρτα, με αποτέλεσμα ο Γιάννης να ψάχνει με το κινητό του, κάποιον να του ανοίξει.

9. Βίωσε μία πολύ άσχημη και τραυματική εμπειρία, όταν δέχθηκε επίθεση με ρατσιστικά συνθήματα στην διάρκεια του εκτός έδρας αγώνα με τα Τρίκαλα. Την επόμενη μέρα, από την στεναχώρια του, δεν πήγε στο σχολείο.

10. Στο Μέγαρο Μαξίμου πήγε με ένα καρό μπλε πουκάμισο που το πήρε από την ντουλάπα του αδελφού του.

11. Με τον Αντώνη Σαμαρά αντάλλαξαν τηλέφωνα, ενώ τις περισσότερες φωτογραφίες τις έβαλε με τον γιο του Πρωθυπουργού, που παίζει μπάσκετ και του ζητούσε συμβουλές για να φτάσει στο ΝΒΑ.

12. Μόλις επιλέχθηκε στο ντραφτ από τους Bucks, ο guard forward των Denver Nuggets, Αντρέ Ιγκουαντόλα, έγραψε στο Twitter: «Antetokubo… Say his name as fast as you can». Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, επανέκαμψε δριμύτερος και έγραψε «i said it. I said it».

13. Πρόπερσι ένα Έλληνας φίλος τους παραπονιόταν ότι «δεν έχει πολλά λεφτά για να πάει με την φίλη του σε ένα νησί διακοπές» και τα δύο αδέλφια του απάντησαν «χαλάρωσε, εμείς δεν έχουμε να φάμε».

14. Σχεδόν όλες οι ομάδες του ΝΒΑ έστειλαν εκπρόσωπο στην Ελλάδα για να δουν τον Αντετοκούμπο αγωνιζόμενο.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα (People)

(Visited 1 times, 1 visits today)
By