Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Τα μυστικά των δισεκατομμυριούχων

Η εφημερίδα L’Echo προσπάθησε να καταγράψει, να κωδικοποιήσει και να μετρήσει τα βασικά μυστικά των πάμπλουτων ανά τον κόσμο.

1

Αυτά είναι λοιπόν τα οκτώ μυστικά των δισεκατομμυριούχων:

Γίνονται ολοένα περισσότεροι

Σύμφωνα με το Forbes, μέσα στο 2013, σε μια χρονιά κρίσης και ύφεσης παγκοσμίως, 200 νέα μέλη εισήλθαν στο κλειστό κλαμπ των δισεκατομμυριούχων. Ούτε λίγο, ούτε πολύ αυτά τα 1.426 μέλη ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία.

Είναι… παρωχημένο να είσαι εκατομμυριούχος

Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Ο εχθρός του εκατομμυριούχου είναι ο δισεκατομμυριούχος. Αλλωστε ακόμα και το Forbes, μόνο με τους δεύτερους ασχολείται.

Το σπορ είναι ανδρικό

Από τους 1.426 μέλη που γράφαμε πιο πάνω, μόλις 138 είναι γυναίκες. Και μπορεί να αυξήθηκαν κατά 34 μέλη, σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο παραμένουν οικτρή μειοψηφία.

Είναι μορφωμένοι και έξυπνοι

Ως επί το πλείστον διαθέτουν ένα καλό back up σπουδών. Ειδικά εκείνοι που προέρχονται από πλούσιες οικογένειες, έμαθαν να ζουν στα καλύτερα σχολεία και Πανεπιστήμια. Υπάρχουν, βέβαια, και περιπτώσεις αυτοδημιούργητων που ξεκίνησαν από το μηδέν και έφτασαν ως το… Forbes.

Τα χρήματα δεν μπαίνουν σε τσέπη

Δεν θα τους δείτε να μετρούν τα χρήματα στο πορτοφόλι τους. Δεν έχουν την αίσθηση του χρήματος. Το θεωρούν ως ένα άυλο δεδομένο. Το 2010 ο Ρομάν Αμπράμοβιτς διέθεσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια για ένα γιοτ ενώ ο πρίγκιπας Alwaleed bin Talal έδωσε 400 εκατομμύρια για να αποκτήσει ένα Airbus A380.

Μακριά από τα διαζύγια

Χωρίζουν δύσκολα, αλλά όταν το κάνουν τα διαζύγιά τους είναι ηχηρά. Αποφεύγουν, όμως, να οδηγούνται στα άκρα καθώς χαλάει το πρεστίζ και τις καταθέσεις τους. Μόλις το 8% των δισεκατομμυριούχων είναι διαζευγμένοι. Τυχαίο;

Φοροδιαφεύγω, φοροδιαφεύγεις

Σύμφωνα με μια έρευνα του 2012 από την Υπηρεσία Ερευνών του Κογκρέσου, το 25% των εκατομμυριούχων (94.500 φορολογούμενοι) πληρώνουν λιγότερους φόρους από 10,4 εκατομμύρια άνθρωποι με μέτριο εισόδημα.

Τα οικογενειακά δέντρα πέφτουν με πάταγο

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές φορές μέλη της ίδιας οικογένειας δισεκατομμυριούχων καταλήγουν στα δικαστήρια. Ένα από τα παραδείγματα είναι η Τζινα Ράινχαρτ, η πλουσιότερη γυναίκα στην Αυστραλία που δέχεται επιθέσεις από τα δύο της παιδιά τα οποία την κατηγορούν ότι καθυστερεί να τους δώσει την κληρονομιά τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By