Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τα νέα γραφεία της Dropbox στο San Francisco

Οι δημιουργοί της καινούριας έδρας της εταιρείας Dropbox είναι το αρχιτεκτονικό γραφείο Boor σε συνεργασία με την ομάδα Geremia Interior Design.

Ο χώρος είναι γεμάτος με ενέργεια και έχει ένα δυναμικό και παιχνιδιάρικο εσωτερικό. Η ομάδα επικεντρώθηκε στη μεγιστοποίηση της λειτουργικότητας αλλά και στη διαμόρφωση ενός φιλόξενου και άνετου χώρου.
Χρησιμοποίησαν πολυμορφικά έπιπλα και συμπεριέλαβαν το πράσινο στο σχεδιασμό τους. Τα γραφεία αποτελούνται από open space αίθουσες και ομαδικές ανοικτές θέσεις. Ακόμα διαθέτει μια σειρά από χώρους χαλάρωσης , κουζίνα και αίθουσες συσκέψεων.
Με έντονο το αίσθημα του παιχνιδιού και της χαλαρότητας, τα meeting rooms έχουν ονόματα όπως «Romance chamber», » Break up room» και » Back to the future». Υπάρχουν, επίσης, όλα τα είδη των γνωστών μηνυμάτων και φράσεων γραμμένο στους τοίχους , όπως το θρυλικό «Challenge accepted» .
Ο τρόπος με τον οποίο οργανώνονται οι χώροι εργασίας βασίστηκε στις έννοιες της ενότητας της ομάδας, την απομόνωση της ακουστικής και την αλληλεπίδραση των χρηστών μέσα στο χώρο. Φυσικά τα γραφεία δεν στερούνται από καλλιτεχνικά στοιχεία, χάρη στο εκπληκτική μωσαϊκό από μπαλάκια του πινγκ – πονγκ στο τοίχο του κεντρικού διαδρόμου.

[custom_gallery id=»109401″]

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By