Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τα πάντσερ στα ημιτελικά (1-0 τους Γάλλους). Ο μεγάλος Νόϊερ…

Η επέμβαση του Νόϊερ στις καθυστερήσεις, στο σουτ του Μπενζεμά, αποδεικνύει γιατί είναι μεγάλος τερματοφύλακας. Με το ένα χέρι λέει… στοπ στην πορεία της μπάλας προς τα δίκτυα, αλλά το λέει με ένα τρόπο που καταδεικνύει και τον χαρακτήρα του: κρύο αίμα… Σε τέτοιες στιγμές… Έτσι είναι οι μεγάλοι τερματοφύλακες.

15779_NpAdvSinglePhoto

Με πρωταγωνιστή τον Νόϊερ λοιπόν, να κρατά το ωραίο γκολ με κεφαλιά του Χούμελς –από το 13’- η Γερμανία πήρε τη νίκη-πρόκριση (1-0) από τη Γαλλία στο Μαρακανά και είναι για τέταρτη συνεχόμενη φορά σε ημιτελικό Μουντιάλ.

France v Germany: Quarter Final - 2014 FIFA World Cup Brazil

 

Νίκη «επαγγελματική» μέσα από αυτό το  παιχνίδι που έβγαλε η Γερμανία, κόντρα σε μια Γαλλία που δύσκολα έβρισκε διαδρόμους αλλά δεν πίστευε κι ολας πως μπορούσε να περάσει. Έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει αυτή η καλή, πάντως, ομάδα που στηρίζεται σε παιδιά με μέλλον.

Αναφορικά με τα πάντσερ πάντως να διευκρινίσουμε πως η έκφραση «επαγγελματική νίκη» δεν τιμά την γερμανική ομάδα, γιατί αυτός ο χαρακτηρισμός σε έναν αγώνα σημαίνει –και- έλλειψη ποιότητας -στο συγκεκριμένο ματς –κάτι, όμως, που επαναλαμβάνεται …

Για τους νικητές παίκτης από χρυσάφι ήταν ο Ματς Χούμελς: πανταχού παρών, στις λιγοστές αξιόλογες φάσεις των τρικολόρ, ενώ ήταν και ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος της ομάδας του Λεβ που δεν άλλαξε το σύστημα αλλά τα πρόσωπα, και το έκανε την κατάλληλη στιγμή. Όπως, με την παρουσία πιο δυναμικών από τον Λαμ μέσων…

Γαλλία: Λορίς, Ντεμπισί, Βαράν, Σακό (72′ Κοσιελνί), Εβρά, Καμπάιγ (73′ Ρεμί), Πογκμπά, Ματουιντί, Βαλμπουενά (85′ Ζιρού), Γκριεζμάν, Μπενζεμά.

Γερμανία: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Χέβεντες, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος (92′ Κράμερ), Εζίλ (83′ Γκέτσε), Μίλερ, Κλόζε (68′ Σίρλε).

Τα ρεκόρ του Κλόζε

Ο Μίροσλαβ Κλόζε, με την παρουσία του στον αγώνα, πέρασε στην τρίτη θέση σε συμμετοχές σε Μουντιάλ: 22, όσες και ο Ρονάλντο, αφήνοντας πίσω του (με 21) Μαραντόνα, Ζέελερ και Ζμούντα.

Ο Κλόζε έχει ακόμη δύο ευκαιρίες (ημιτελικός συν τελικός ή μικρός τελικός) για να ξεπεράσει τον Βραζιλιάνο –ενώ,  με ένα γκολ μπορεί να γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών (φτάνοντας τα 16)- και παράλληλα με μία συμμετοχή να ισοφαρίσει τον Πάολο Μαλντίνι στις 23 συμμετοχές (και με δύο να περάσει εκείνος δεύτερος με 24). Πρώτος είναι ο Λόθαρ Ματέους με 25 παρουσίες και προς το παρών… απλησίαστος.

By