Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Τα «πάντσερ» τρέλαναν και… την Μέρκελ

Άστραψε και βρόντηξε η Γερμάνια στο «καυτό» Σαλβαδόρ της Βραζιλίας, συντρίβοντας την Πορτογαλία με 4-0 !

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Με τρόπο εκκωφαντικό τα «πάντσερ» κυριάρχησαν από την αρχή της Πορτογαλίας που έμεινε με δέκα παίκτες από το 37′ λόγω της ηλίθιας αποβολής του Πέπε ο οποίος, στιγμές έντονου εκνευρισμού, χτύπησε τον Μίλερ «σκοτώνοντας» τις όποιες πιθανότητες μπορεί να είχε η ομάδα  του Ρονάλντο.

Ασυναγώνιστη η γερμανική ομάδα γνώρισε την αποθέωση από τους οπαδούς της και την Αγγελα Μέρκελ που, φορώντας ένα κόκκινο σακκάκι και, ελαφρώς μακιγιαρισμένη -αυτό κι αν είναι είδηση…- δεν σταμάτησε να χειροκροτεί από τα επίσημα θεωρεία του γηπέδου.

Γκολ και θέαμα πρόσφερε η υποψήφια παγκόσμια πρωταθλήτρια που… σκόρπισε την Πορτογαλία από την αρχή! Μια Γερμανία βγαλμένη από τα καλύτερα όνειρα –στη συμπλήρωση μάλιστα εκατό συμμετοχών της σε ματς Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Τόμας Μίλερ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, που σημείωσε και το πρώτο χατ-τρικ του εφετινού Μουντιάλ.

Μόλις στο 4′ οι Πορτογάλοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο ματς με τον Νόϊερ να σώζει προ του Αλμέϊδα και ουδείς μπορούσε να φανταστεί τη συνέχεια. Που είχε μια «γεμάτη» Γερμανία να φθάνει στο γκολ με πέναλτι του Μύλερ στο 10’ (οι Γερμανοί έχουν σκοράρει στα 19 από τα 20 συνολικά, πέναλτι που έχουν κερδίσει στη διοργάνωση!), με κεφαλιά του Χούμελς στο 28’ και νέο γκολ του Μύλερ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Διαδικαστικού  χαρακτήρα το β’ μέρος με τη Γερμανία να κάνει συντήρηση περισσότερο και τον Μύλερ να σκοράρει εκ νέου: στο 78′  (το 8ο τέρμα του σε 7 ματς Μουντιάλ), ενώ ο Ρονάλντο, αποδοκιμαζόμενος από το κοινό, προσπαθούσε –μάταια- να βρει ένα δικό του γκολ. Ο Νόϊερ του είπε όχι στις καθυστερήσεις απομακρύνοντας τη μπάλα με τρόπο εντυπωσιακό στην… φωτοβολίδα (από φάουλ) του Πορτογάλου.

Γερμανία: Νόιερ, Μπόατενγκ, Χούμελς (73′ λ.τ. Μουστάφι), Μέτερζάκερ, Χέβεντες, Λαμ, Κεντίρα, Κρόος, Εζίλ (63′ Σέρλε), Γκέτσε, Μίλερ (82′ Ποντόλσκι).

Πορτογαλία: Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Πέπε, Άλβες, Κοεντράο (65′ λ.τ. Αντρέ Αλμέιδα), Μεϊρέλες, Μοουτίνιο, Βελόζο (46′ Ρικάρντο Κόστα), Νανί, Ρονάλντο, Αλμέιδα (28′ λ.τ. Έντερ).

Β.Μελέκογλου

By