Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα πέντε νησιά – έκπληξη του Αιγαίου

Απολαύστε εικόνες και μυρίστε καλoκαίρι.

ΣΙΦΝΟΣ

Όπως αναφέρει ο BOB PAYNE, στη Σίφνο υπάρχει μια παραδοσιακή αναγκαιότητα για καλή ζωή. Εκεί συναντά κανείς αγγειοπλάστες, ποιητές και φυσικά σεφ. Σύμφωνα με το περιοδικό ανάμεσα στους σεφ είναι ο διάσημος Νίκος Τσελεμεντές που εξακολουθεί να θεωρείται ως μία προσωπικότητα που έχει βάλει τη δική του σφραγίδα στη μαγειρική τέχνη.

sifnos

ΙΟΣ

Το αναπάντεχα πράσινο νησί όπου τάφηκε ο Όμηρος αναπτύσεται ήπια αναφέρει το Conde Nast Traveler

ios island

ΜΗΛΟΣ

Στην εμφάνιση, αυτό το νησί είναι παρόμοιο με τη Σαντορίνη, λόγω Ηφαιστείου, αλλά με μία εξαίρεση: η Μήλος έχει πάνω από 70 παραλίες. Λίγες μπορούν να καυχηθούν για τη μαλακή, λευκή άμμο. Επίσης, οι παραλίες Σαρακήνικο και Παπαφράγκα θα σας δείξουν πόσο μεγαλειώδης είναι η γεωλογία.

milos

ΑΝΔΡΟΣ

Βρίσκεται κοντά στην Αθήνα και περνούν τα Σαββατοκυριακά τους εκεί οι πλούσιοι Αθηναίοι. Στο μεγάλο και γόνιμο νησί έχουν πολλοί το εξοχικό τους, ενώ υπάρχει και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με εκθέσεις που συμπεριλαμβάνουν έργα των Ματίς, Πικάσο και Λωτρέκ.

andros

ΚΡΗΤΗ

Το μεγαλύτερο ελληνικό νησί, με ποικιλία τοπίων. Τα πράσινα όρη σας δίνουν πολλές δυνατότητες, όπως πεζοπορία ή ακόμη καλύτερα –όπως κάνουν οι περισσότεροι- μπορείτε να καθίσετε δίπλα στη θάλασσα και να απολαύσετε κρασί φτιαγμένο από ντόπια σταφύλια.

crete

 

By