Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα περίπτερα Αστυνομίας και Πυροσβεστικής εγκαινίασε ο Κικίλιας στην ΔΕΘ

Εξύμνησε το «φιλότιμο» των αστυνομικών και την «αυταπάρνηση» των πυροσβεστών

kikiliasOOO

Το «φιλότιμο» των αστυνομικών και την «αυταπάρνηση» των πυροσβεστών, που δίνουν μάχη για την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών, εξύμνησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, εγκαινιάζοντας τα περίπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στον χαιρετισμό του στα εγκαίνια του πληροφοριακού κέντρου της ΕΛ.ΑΣ., ο υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση της κυβέρνησης για το έργο των αστυνομικών «σε πολύ δύσκολους καιρούς», όπως σημείωσε, και μετέφερε τη βούλησή του για την οικοδόμηση μιας αστυνομίας «που ακούει τον πολίτη».

Τόνισε ακόμα, ότι «τα δίκαια αιτήματα των αστυνομικών σε όλα τα επίπεδα, τα οποία απορρέουν και από τη δικαίωσή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, θα αρχίσουν να υλοποιούνται σε μεγάλο βαθμό και άμεσα».

Ο υπουργός έκανε, ακόμη, ιδιαίτερη αναφορά στην πρωτοβουλία Cyberkid του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που υλοποιείται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης παιδιών και των γονέων τους αναφορικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Από την μεριά του, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Δημήτριος Τσακνάκης, αναφέρθηκε, στην ομιλία του, στην υλοποίηση της μετεγκατάστασης του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου εντός της ΔΕΘ.

Λίγο μετά, εγκαινιάζοντας το περίπτερο της Πυροσβεστικής, ο κ. Κικίλιας διαβίβασε στον αρχηγό του Σώματος, αντιστράτηγο Βασίλη Παπαγεωργίου, την ευγνωμοσύνη της κυβέρνησης για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κατέλαβαν αυτό το έτος οι πυροσβέστες στη «μάχη» με τις φωτιές για την προστασία των πολιτών, των περιουσιών τους και του φυσικού πλούτου της χώρας.

«Είμαι σε θέση να γνωρίζω πόσο μεγάλη ήταν αυτή η προσπάθεια δεδομένης της κρίσης και της ένδειας σε ιπτάμενα μέσα» επεσήμανε ο υπουργός.

Στα εγκαίνια των δύο περιπτέρων το «παρών» έδωσαν βουλευτές, εκπρόσωποι των τοπικών, αστυνομικών, στρατιωτικών και διπλωματικών αρχών, ενώ το περίπτερο της ΕΛ.ΑΣ. επισκέφθηκε και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που προηγουμένως αντάλλαξε χειραψίες με πυροσβέστες, που βρίσκονταν εντός της ΔΕΘ.

By