Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τα πολυτελέστερα και ομορφότερα σαλέ στον κόσμο

Από το Courchevel έως τον Καναδά, η βρετανική εφημερίδα Τelegraph παρουσιάζει τα καλύτερα σαλέ στον κόσμο.

luxuryresort

chaletlerocher2

Στο Val d’Isere των γαλλικών Αλπεων, το Chalet Le Rocher διαθέτει 7 κρεβατοκάμαρες, όπου μπορούν να καταλύσουν έως και 14 άτομα. Στις παροχές του περιλαμβάνονται εκτός των άλλων εσωτερική πισίνα, υπαίθριο υδρομασάζ, γυμναστήριο και χαμάμ.Ξεχωρίζει το υπέροχο καθιστικό με την ξύλινη επένδυση.

Οι τιμές κατά την υψηλή τουριστική περίοδο κυμαίνονται γύρω στις 91.000 στερλίνες (15.000 σε low season) την εβδομάδα.

chaletoneoak

chaletoneoak2a

Το νεόκτιστο Chalet One Oak βρίσκεται στο χωριό Combloux, κοντά στην περιοχή Megeve της Γαλλίας. Διαθέτει έξι υπνοδωμάτια και μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 12 άτομα.Τα γεύματα στο εστιατόριο του Chalet One Oak είναι υψηλής γαστρονομίας.

Το κόστος διαμονής στο σαλέ κυμαίνεται από £21.551 έως £12.198 την εβδομάδα.

ormello ormello2Στο Courchevel, το 1000 τ.μ Chalet Ormello διαθέτει πισίνα, παροχή μασάζ και σινεμά.Στις 9 κρεβατοκάμαρες του Οrmello μπορούν να κοιμηθούν 15 άτομα. Οι ένοικοι έχουν τον προσωπικό τους σεφ, ρεσεψιονίστ, οδηγό και υπηρετικό προσωπικό.

Είναι διαθέσιμο για €120,000 την εβδομάδα.

chaletlesfermesΣτη Megève της Γαλλίας, το Les Chalet des Fermes de Marie έχει πέντε δωμάτια, καθένα από τα οποία έχει το δικό του spa. Tο master bedroom καλύπτει όλο τον πρώτο όροφο και έχει υπέροχη θέα.

Οι τιμές ξεκινούν από €27.000 για επτά νύχτες.

bighorncanada bighorncanada2

Μία ακόμη πρόσφατη άφιξη στην αγορά. Το Big Horn στο Revelstoke στον Καναδά έχει υιοθετήσει όλα τα πολυτελή χαρακτηριστικά των ελβετικών και γαλλικών σαλέ και τα έχει προσαρμόσει στα βορειοαμερικανικά μεγέθη. Η τεράστια έκταση, 15.000 τ.π., διαθέτει 8 σουίτες, μία τεράστια κινηματογραφική αίθουσα, ακόμη και ελικοδρόμιο.

Το Big Horn διαθέτει επίσης πισίνα, δωμάτιο ψυχαγωγίας με διάφορα gadgets και συστήματα ψυχαγωγίας, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, δύο δωμάτια για μασάζ, μία εσωτερική ρηχή πισίνα και ένα εξωτερικό υδρομασάζ.

Μπορεί να φιλοξενήσει 16 άτομα και το κόστος ξεκινάει από £42.000 την εβδομάδα.

thelodgeverbier thelodgeverbier2

Στο Verbier της Ελβετίας το The Lodge είναι από τα θέρετρα του Sir Richard Branson. Επεκτείνεται σε 5 ορόφους, έχει 9 κρεβατοκάμαρες, προσωπικό 13 ατόμων και μπορεί να φιλοξενήσει 18 άτομα.

Μία εβδομάδα αποκλειστικής χρήσης του Τhe Lodge στο Verbier κοστίζει γύρω στα £55.000.

chalet-n

Στο Oberlech στις αυστριακές Αλπεις, το Chalet N είναι ένα από τα πολυτελέστερα σαλέ για σκι που υπάρχουν. Εχει χωρητικότητα 24 ατόμων και ακόμη περισσότερο προσωπικό για την ταχύτατη εξυπηρέτηση τους. Διαθέτει μία τεράστια πισίνα, κελάρι κρασιών, σπα που καταλαμβάνει έναν ολόκληρο όροφο στο κτίριο.

Κοστίζει £230.000.

1chaletedelweiss 2chaletedelweiss2

Κτισμένο το 2012, το Chalet Edelweiss στο Courchevel της Γαλλίας έχει οχτώ κρεβατοκάμαρες, αλλά εκτείνεται σε επτά ορόφους. Το προσωπικό του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δύο σεφ, δύο μπάτλερ, μασέρ και δάσκαλο του σκι.Η τραπεζαρία στο Chalet Edelweiss είναι αρκετά ευρύχωρη και προσφέρεται για οικογενειακές συνευρέσεις. Οσοι πάλι επιζητούν κάτι πιο…ζωηρό, το σαλέ έχει και το δικό του νάιτκλαμπ.

Το κόστος είναι γύρω στα 80.000 ευρώ την εβδομάδα.

chaletzermant chaletzermatt2

Το Chalet Zermatt Peak, το οποίο βρίσκεται στην ομώνυμη περιοχή της Ελβετίας, μοιάζει με καταφύγιο του Τζέιμς Μποντ. Εντυπωσιάζουν τα πατώματα από ξύλο καρυδιάς, οι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι Murano, οι πολλές σάουνες και η απίστευτη τεχνολογία.Στο Chalet Zermatt Peak μπορούν να καταλύσουν 10 ενήλικες και έως τρία παιδιά.

Η διαμονή all-inclusive ξεκινάει από £38.280.

chaletelisa chaletelisaexter

Το Chalet Elisa στο Ασπεν του Κολοράντο είναι πιο συντηρητικά διακοσμημένο σε σχέση με αντίστοιχα ευρωπαϊκά.Παρά το τεράστιο μέγεθος, του έχει μόνο έξι κρεβατοκάμαρες στις οποίες μπορούν να μείνουν μόλις 12 άτομα.

Το κόστος ανέρχεται σε £63,000 την εβδομάδα.

heinzjulenloft heinzjulenloft2Το Heinz Julen Loft, πήρε το όνομα του σχεδιαστή του. Είναι φτιαγμένο στα πρότυπα ενός λοφτ του Μανχάταν και βρίσκεται στο Zermatt.

Στο Heinz Julen Loft μπορούν να κοιμηθούν έξι άτομα και κοστίζει £15,000 την εβδομάδα.

By