Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τα «παχιά» πορτοφόλια δεν φοβούνται το χρυσό

 Συνεχίζουν να ποντάρουν τα hedge funds στο πολύτιμο μέταλλο.

goldΠαρά τις πρόσφατες διακυμάνσεις τις τιμής του χρυσού και τη «βουτιά» που υπέστη, hedge funds και κερδοσκόποι επενδύουν στο πολύτιμο μέταλλο, αλλά και σε άλλα εμπορεύματα.

Αμερικανοί διαχειριστές κεφαλαίων, επένδυσαν σχεδόν 950 εκατομμύρια δολάρια σε χρυσό και διάφορα προϊόντα την την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το Reuters και τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Commodity Futures Trading Commission.

Οι αριθμοί προκάλεσαν την έκπληξη αναλυτών, οι οποίοι περίμεναν μεγάλη εκροή επενδύσεων από το πολύτιμο μέταλλο και άλλα προϊόντα, λόγω της υποχώρησης της τιμής του χρυσού και της παγκόσμιας οικονομικής ανησυχίας που προκάλεσε.

Στην αγορά της Νέας Υόρκης τα συμβόλαια χρυσού, συμπεριλαμβανομένων των αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου, αυξήθηκαν από 5.495 συμβάσεις σε 61.579, ενώ η ρευστότητα της αγοράς αυξήθηκε κατά 24%.

Παρά την πρόσφατη όμως ανάκαμψη, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η τιμή του χρυσού μπορεί να μειωθεί ππεραιτέρω στο εγγύς μέλλον, ενώ θεωρούν πως η χάραξη πολιτικής για τα αποθέματα χρυσού, επηρεάζει αρνητικά την τιμή του πολύτιμου μετάλλου.

By